home algemeen nieuws agenda externe competitie interne competitie film jeugd interactief contact
nieuws
algemeen
interne competitie
agenda
training
begeleiders
jeugdtoernooien
videos
een jeugdspeler/speelster aan het woord

Externe competitie

donderdag 8 september 2016
Beste jeugdspeler/ouders,

SMB heeft voor komend seizoen één jeugdteam opgegeven voor de zogeheten externe competitie, waarbij teams van verschillende clubs het tegen elkaar opnemen. Misschien is er echter voldoende belangstelling voor een tweede jeugdteam. Dit bericht is bedoeld om u hierover te informeren en om, als ook uw kind graag ‘extern’ wil spelen, uw goedkeuring daarvoor te vragen.

Wat houdt deelname aan de externe competitie in?

Jeugdteams die aan de externe competitie deelnemen, bestaan uit 4 spelers. Er kunnen voor elke wedstrijd andere jeugdspelers worden opgesteld. Jeugdteams spelen in principe altijd thuis (in ’t Hert dus) maar niet als er meedere jeugdteams in dezelfde poule zitten. De speelavond is dinsdagavond, de vaste speelavond van de volwassenen van SMB. De tegenstanders zijn over het algemeen volwassenen. De partijen beginnen bij een thuiswedstrijd om 19.30 en het speeltempo bedraagt 1 uur 25 minuten met een toevoeging van 10 seconden per zet vanaf de eerste zet. Dit betekent dat een partij uiterlijk tot ongeveer 22.30 duurt (bij een eventuele uitwedstrijd kan het wat later worden). Vanaf halverwege oktober tot halverwege april worden er een zestal wedstrijden gespeeld. Als uw kind deelneemt, krijgt het een officiële KNSB-rating.

Samenvattend:

- team van 4 spelers
- voor elke wedstrijd kunnen andere spelers worden opgesteld
- speelavond: dinsdagavond 19.30 (uiterlijk tot ongeveer 22.30)
- speeltempo: 1 uur 25 minuten met een toevoeging van 10 seconden per zet vanaf de eerste zet
- aantal wedstrijden: ongeveer 6
- officiële rating

Vindt uw kind het leuk om hieraan mee te doen en stemt u daarmee in, laat het mij dan op een vrijdagavond of via e-mail/telefoon (havl@wxs.nl/024-3245410) zo spoedig mogelijk weten.

Vriendelijke groet,

Hans van Leeuwen
wachtwoord vergeten?