Zuiderpoort Rapidschaaktoernooi 2018

maandag 14 mei 2018
© SV Het Kasteel

Zaterdagmorgen om 9.00 uur vertrokken Marinus Mulders en ik richting Wijchen om te gaan schaken. Klinkt vroeg, is het ook want het begint om 10.00 uur zei Marinus. We waren de eersten en veuls te vroeg, het begon namelijk pas om 10.30 uur wat uiteindelijk 10.45 uur werd.

Marinus en Erik spelen in de B-groep (15 heren en 1 dame) samen met Rob Lubbers en Eric de Ridder in de A-groep (14 heren). Na 2 rondes gespeeld te hebben staat Marinus met 2 uit 2 gedeeld bovenaan en ik ergens onderaan met 0 uit 2.

© SV Het Kasteel

Daarna beginnen voor mij de wat makkelijker tegenstanders te komen en voor Marinus de wat moeilijker en Rob gaat ook lekker. Na 7 ronden heeft Rob Lubbers 4½ uit zeven en Marinus en ik 4 uit zeven.

Eric gaat ook lekker in de A groep, uiteindelijk scoort hij 50% (3½ uit zeven). Henk Slaats wordt de uiteindelijk winnaar in de B-groep met 6 uit 7 en Fabian de Vries tweede. Stefan Bekker wint de A-groep.

Het is een leuk toernooi, ruime tafels, digitale klokken en leuke prijzen voor de consumpties. Volgend jaar is het weer. Tot dan!

Erik Kastermans