Successen SMB-jeugd bij OSBO-clubkampioenschap

door Henny Goverde, maandag 1 april 2019
Breaking News

Afgelopen zaterdag, 30 maart, wist ons eigenste E1, bestaande uit: Cecilia, Gijs, Teun en Pim, bij de OSBO Jeugdcompetitie met glans de titel te veroveren (zie foto). Alle wedstrijden werden gewonnen en voor de laatste ronde was het kampioenschap al binnen. Het E team kan zich nu op gaan maken voor het Nationaal Kampioenschap.

Het 2e E team, bestaande uit Job, Thibault, Julia, Koen en Joep, kon geen potten breken, maar dat was niet erg omdat de nodige ervaring werd opgedaan voor een volgende editie.

Bij de C-tjes, met Willemijn,Mathias, Josephine, Jesper en Lucas, stond ons C team in de voorlaatste ronde nog 2e maar in de laatste ronde bleek de Kampioen (MSV) te sterk. Hierdoor werd het 4e en viel daardoor net buiten een plaats die deelname aan het Nederlands kampioenschap opgeleverd zou hebben. Jammer, temeer daar het aantal bordpunten zeer hoog was en een derde plek meer dan verdiend zou zijn geweest.

Een paar weken eerder werd het D1 team, met Cecilia, Mathias, Josephine en Maarten, van SMB gedeeld 1e en het D2 team, met Lucas, Chris, Gijs en Teun, 3e . Beide SMB teams kunnen worden afgevaardigd naar het Nederlands Kampioenschap. Daarnaast was ook nog een 3e team van SMB actief, met Hente, Mees, Julius en Adin. Dit team wist een keurige 6e plek te bemachtigen.

Er is alle reden om ook de teamcaptains Anne en Bram bij dit resultaat te betrekken die samen met de toptrainers van SMB aan de wieg staan van de wederopstanding van onze SMB jeugd.

Resumerend: twee 1e plaatsen en een 3e plek bij het OSBO kampioenschap en in totaal 3 afvaardigingen naar het Nationaal kampioenschap. De jeugd van SMB timmert weer geducht aan de weg. De vereniging kan trots zijn op haar jeugdafdeling!


Henny Goverde