Magnus Carlsen Invitational

donderdag 16 april 2020
Het is voor iedereen moeilijke tijden en voor schakers is het niet anders. Niet alleen moeten wij onze wekelijkse clubavond missen, maar ook alle toernooien zijn afgelast. Gelukkig kunnen we nog altijd online schaken, maar hier ontbreekt het sociale aspect.

Voor liefhebbers van de grote toernooien met de topschakers is er nu ook niet veel te beleven. Er worden wel blitz toernooien georganiseerd, maar die zijn in een paar uur voorbij. En het niveau van blitz is ook niet altijd om van te genieten.

Gelukkig brengt Magnus Carlsen hier verandering in. Hij organiseert het Magnus Carlsen Invitational dat aanstaande zaterdag begint en tot 3 mei duurt. Het speeltempo is 15 minuten voor een partij en de top 5 (en onze Giri) doet hieraan mee. Hieronder de volledige deelnemerslijst.

Het toernooi kent een ongebruikelijk formaat. Eerst worden er zeven ronden gespeeld met mini-matches van 4 partijen. Daarna spelen de vier hoogst-geƫindigde spelers een knockout toernooi. Meer informatie over het toernooi vind je hier. Ik ga zeker kijken.