JCC halve finale te Almelo met SMB E-1

maandag 5 oktober 2020
Afgelopen zaterdag 3 oktober vond de halve finale plaats voor het Nederlands Kampioenschap voor de E-teams in Almelo. In een grote sportzaal nabij het Heracles stadion werd dit kampioenschap gespeeld onder de langzamerhand bekende Corona-condities.

De begeleiders (1 per team) mochten even de zaal in, maar na de start werden ze de zaal uitgebonjourd. In een andere zaal konden dezen plaatsnemen op de vereiste afstand van elkaar. Af en toe druppelden de spelers binnen en van verre kon men de uitslag van de partij al van het gezicht lezen. Want meer dan op deze manier de stand bijhouden was voor de begeleiders niet weggelegd.


Dat het een zware dag voor ons team zou worden was te voorspellen: de Nederlandse top was hier verzameld, met aan de topborden vaak spelers met al een hoge rating. Ons eigen team kende twee F-spelers en twee spelers die voor het eerst aan een dergelijk toernooi meededen. We deden mee om ervaring op te doen en elk puntje dat behaald zou worden was meegenomen.

Toch begon SMB prima met een 3-1 zege op Minerva. Daarna werd het verschil in kwaliteit merkbaar. Vooral de topborden kregen het zwaar te verduren. Toch werden er nog punten bij elkaar gesprokkeld. Uiteindelijk bereikte SMB de 6e plaats en viel juist naast de boot voor het verkrijgen van een ticket voor de finale. Jammer, maar er werd naar vermogen gepresteerd.

Alle spelers behaalden een hogere rating dan ze voordien hadden. Zo wisten ons topbord spelers Thibault en Job hun rating te verbeteren, Job zelfs met ruim 80 punten. Onze twee debutanten kregen voor het eerst nu ook een rating: Mads ongeveer 100 en Charles liefst 382! Zonder meer een goede start!

Al met al een goede ervaring voor allen om op dit landelijk niveau te kunnen spelen. Dat belooft wat voor de toekomst!

Henny Goverde