Goede prestatie van onze SMB D-jeugd

maandag 24 mei 2021
stand na ronde 2
Afgelopen zaterdag 22 mei vond de halve finale voor het jeugdclub competitie Kampioenschap van Nederland. Daar waren 4 plaatsen te verdienen voor de finale op 5 juni. SMB trad aan met een 5-tal, van wie er 3 wisselspelers waren. De samenstelling ervan was: Josephine, Mathias, Gijs, Maarten en Teun. In deze halve finale gingen de beste 4 teams van elke groep naar de finale op 5 juni, in totaal 12 teams. In de groep met SMB zaten een paar grote favorieten zoals ESV en HSG. De SMB-ploeg ging voortvarend van start 4-0 winst tegen ASV en 3,5-0,5 tegen Beste Moves, jazeker uit Best. Het is leuk om even naar de tussenstand te kijken.

stand na ronde 5
Hiermee was een finaleplaats eigenlijk al veiliggesteld. In de 3e ronde trad ons team aan tegen Op Eigen Wieken. Dit was een stuk lastiger, maar toch werd er nog een overwinning uit het vuur gesleept: 2,5-1,5. Al stond SMB na de 3e ronde nog steeds bovenaan de laatste 2 wedstrijden waren de zwaarste. Tegen ESV was geen kruid gewassen: 0-4. Maar met een gemiddeld verschil in rating (1645 tegen 1026) was vooraf ook niet op een mooie score gerekend. De laatste wedstrijd tegen HSG ging nog om de 2e plaats. En hoewel hier meer mogelijkheden waren toch moest ook hier bakzeil gehaald worden 1,5-2,5.

Daarmee werd SMB D 3e in de eindstand en gaat naar de finale om het Nationalekampioenschap! Het team stond onder leiding van Ton Huybregts, die daarvoor nog het nodige regelwerk heeft moeten verrichten, waarvoor onze dank. We mogen ook niet de trainers Bram en Jacques vergeten die hen mede opgeleid hebben.

Henny Goverde