Jelle wint snelschaakkampioenschap

woensdag 11 mei 2022
Op dinsdagavond 10 mei organiseerde SMB het snelschaakkampioenschap. Het speeltempo was 5 minuten per persoon per partij. Als eerste speelden we een round robin toernooi van 13 rondes. Daarna speelden de eerste vier van dat toernooi in een vierkamp om het kampioenschap, de volgende vier speelden in de tweede groep en de laatste vier speelden in derde groep.

Jetse Schoffelmeer was onklopbaar in het inleidende toernooi en won al zijn partijen! Daarmee was hij als eerste geplaatst in de vierkamp. Jelle van Deemen, Jan Kasteel en Huub Jansen waren de andere spelers die om het kampioenschap gingen spelen.

Jetse ging verder met winnen, alleen de derde en laatste partij verloor hij. Hij scoorde 2 uit 3. Jan en Jelle behaalden evenveel punten, zodat er een barrage gespeeld moest worden om de winnaar te bepalen. De eerste partij in de barrage tussen Jan en Jelle werd door Jelle gewonnen. De tweede partij, tussen Jelle en Jetse, werd na een zenuwslopende strijd gewonnen door Jelle, die daarmee snelschaakkampioen van 2022 werd. De derde partij, tussen Jetse en Jan, hoefde niet meer gespeeld te worden.

De tweede vierkamp werd verrassend gewonnen door Wilbert van Ham, terwijl Hylco Wijnants de derde vierkamp won (met 3 uit 3).