SMB E team sneuvelt in de halve finale, SMB C goed van start

woensdag 28 september 2022
Onlangs (10 september) werd een van de halve finales, om toegang te krijgen tot de finalegroep, gehouden in De Bilt. Het SMB-team vertrok vol goede moed onder aanvoering van teamleider Ton Huybregts. Met 2 F-spelers (Max Cloosterman en Pijke Kerckhaert) en 2 E-spelers (Avery Loen en Florian Peters) wisten we dat het een moeilijke taak zou worden.

Al in de eerste ronde werden we met de neus op de feiten gedrukt: een 4-0 nederlaag tegen KlimOp. De volgende ronde ging het al iets beter, maar werd toch verloren van VAS. Alleen Pijke scoorde een punt: 3-1. Bij de 3e ronde begon de zon te schijnen: met een remise van Max aan bord 1 (!!) en twee zeges van Pijke en Avery werd een 2½-1½ overwinning op de Paardensprong behaald.

Na een gelijkspel tegen SHTV (winst voor Pijke en Florian) werd een royale overwinning behaald op Terneuzen (3½-½). In ronde 6 kreeg het team weer zwaar te verduren tegen Zukertort E1 (0-4) maar werd tegen Zukertort E2 een gelijkspel in de wacht gesleept.

Zo werd een plaats in de middenmoot (15e) veroverd met 6 matchpunten en 11 bordpunten. Zonder meer een goed toernooi voor deze onervaren spelers. Pijke haalde 4 uit 7 partijen, Florian en Avery 3 uit 7 en Max wist aan bord 1 tegen topspelers toch nog 2 remises binnen te halen, hetgeen resulteerde in een TPR ongeveer gelijk aan zijn rating.

Even verderop (in Utrecht) werd een begin gemaakt met de eerste twee ronden in de finalegroep van het Nederlands Kampioenschap voor de C-teams. Met als coach Harm Damen gingen Josephine Damen, Gijs Verbruggen, Teun Cloosterman en Charles Peelen (ingevallen voor Mathias Freijse) opgewekt ten strijde.

In de 1e ronde werd meteen gewonnen van de Paardensprong: 2½-1½. In de 2e ronde wachtte een sterk Almelo: een ratinggemiddelde van 200 meer dan het SMB team. Toch werd een gelijkspel behaald door zeges van Charles en Gijs. Hierdoor staat SMB 3 op een mooie 5e plaats (van de 17 teams). Op 1 oktober worden de 3e en 4e ronde gespeeld.

Henny Goverde