Krachtige tegenstand door het SMB 4 jeugdteam

zondag 27 november 2022
Na een korte treinreis en een langere wandeling werd in Wijchen de strijd aangebonden tegen de kampioenskandidaat Het Kasteel 2 (gemiddelde Elo-rating: 1628). In de gelederen van SMB 4 (gemiddelde Elo: 1219) was 1 senior opgenomen: trainer Ton Huybregts. Verder was als non-playing captain Bram druk met het naspelen en het analyseren van de beƫindigde partijen, samen met de SMB-er/ster.

Het werdreen harde en lange strijd, al was er ook een snelheidsduivel in het team die al binnen recordtijd de vlag moest strijken tegen Albert Verharen (Elo 1625). Wel na ongeveer 50 zetten! Maar zoals onze nationale filosoof al opgemerkt heeft: elk nadeel heb zijn voordeel. Zo kreeg Lars een uitgebreide en extra lange analyse en training van Bram.

Af en toe maakten we een rondgang langs de borden en zagen we een goed spelend team bezig. Het eerste halfje werd verworven door Teun, die met wit mogelijk beter had gestaan tegen Leo van Dijk (Elo 1586; Teun: 1105) dan ie gedacht had. Daarna druppelden de nederlagen binnen: Rogier (834) verloor in een eindspel van Toine van Bergen (1362), Ton (1507) verloor van Joey Brouwer (1776), Lukas verloor van Marnix van Tol (geen rating) en Charles (1241) moest de vlag strijken tegen Yanick Jacobs (1640). Na torenruil belandde Charles in een slecht staand pionneneindspel.

Daarna was het lang wachten op de volgende uitslagen, maar erg was dit niet want de resultaten waren zeer goed te noemen. Eerst konden we juichen voor Gijs (1186), die, zoals gebruikelijk, met zijn grote strijdbaarheid na een urenlang gevecht oud-SMB-er Henk van den Berg (1609) tot overgave kon dwingen. Ook Josephine (1502) was lang bezig: met een pion minder wist ze af te wikkelen naar een eindspel met lopers van ongelijke kleur tegen Justin Seewalt (1799). Remise was het resultaat.

De uitslag van 6-2 doet geen recht aan de sterke tegenstand die onze jeugd geboden heeft. Wederom heeft onze jeugd laten zien dat ze op de goede weg zijn.

Henny Goverde