Jetse wint snelschaakkampioenschap

vrijdag 2 juni 2023
Op dinsdagavond 30 mei organiseerde SMB het snelschaakkampioenschap. Het speeltempo was 5 minuten per persoon per partij. Als eerste speelden we een round robin toernooi van 13 rondes. Daarna speelden de eerste vier van dat toernooi in een vierkamp om het kampioenschap, de volgende vier speelden in de tweede groep en de laatste vier speelden in derde groep.

Luc Sol ging verrassend lange tijd aan kop, maar door verlies in de op een na laatste ronde en een bye in de laatste ronde zakte hij terug naar de vierde plek. Uiteindelijk wist Jetse Schoffelmeer het inleidende toernooi te winnen.

1 Jetse Schoffelmeer 9.0
Maarten Smit 9.0
Jelle van Deemen 9.0
4 Luc Sol 7.5
Peter Schut 7.5
6 Jeroen Timmermans 7.0
7 Jan Kasteel 6.0
Eric de Ridder 6.0
Youp van Dijk 6.0
10 Wilbert van Ham 4.0
Henny Goverde 4.0
12 Jesper van Benthem 2.0
13 Mehmed Mahmud 1.0

Dit betekende dat Jetse samen met Maarten Smit, Jelle van Deemen en Luc Sol ging strijden om het kampioenschap. Vorig jaar won Jetse ook het inleidende toernooi (door alle partijen te winnen!), maar verloor hij in de barrage. Dit jaar echter wist hij al zijn partijen in de vierkamp te winnen en is hij daarmee de terechte kampioen geworden. Gefeliciteerd! Maarten werd tweede, Luc werd derde en Jelle (de kampioen van vorig jaar) werd vierde.

In de tweede vierkamp eindigden Jeroen Timmermans en Jan Kasteel gelijk, maar doordat Jeroen de onderlinge partij wist te winnen, eindige hij als eerste. De derde vierkamp werd overtuigend gewonnen door Youp van Dijk.