Uit de koker 10

woensdag 26 september 2007
Nooit gedacht dat ik de tiende aflevering zou halen. Maar tot mijn verrassing heeft tot nog toe niemand geroepen: houd er in vredesnaam mee op! Alhoewel… Op de jongste schaakavond circuleerde het gerucht dat het de laatste keer is geweest dat we briefjes in de koker mochten stoppen. Einde van de koker? Einde van “Uit de koker”? De tijd zal het leren.

Schaken. Van de spelers die alle vier de avonden hebben gespeeld zijn er nog vier zonder nederlaag: Roy, Désiré, Henny en onze onvolprezen voorzitter Jacques. Roy gaat aan kop met 3½, gevolgd door Désiré en Jacques, met Henny als vierde. Houd vooral hem in de gaten. Hij ambeert blijkbaar de titel van remisekoning, en verdient daarom met argwaan te worden gevolgd. Dat geldt overigens ook voor Pierre die, met een partij minder, eveneens op louter remises kan bogen. En voor Frans die naast een nul eveneens drie halfjes op zijn naam heeft staan.

Rob Lubbers is van zijn middenpositie op de ranglijst verdrongen door Leo van de Camp, evenals Rob door niet te spelen. De prijs voor de gemiddelde SMB-er blijft daarom nog in portefeuillle. Leo hoopt overigens binnenkort weer te komen spelen. Dat vertrouwde hij mij toe midden op Plein 1944 vanaf de brullende motor waarmee hij zich graag verplaatst.

Koker