SMB AB jeugd zaterdag van start in Baarn

donderdag 27 september 2007
Ons smb ab jeugdteam ondergaat dit jaar een ware metamorfose, op 4 punten is er nieuws te melden. Allereerst hebben wij jarenlang de luxe gehad te mogen profiteren van een geweldige ab jeugdcoach, die altijd voor de jeugd klaarstond iedereen met een glimlach het veld instuurde en altijd terug kon vallen op, ja dat moet je me niet vragen, want schaken kan ik niet. Kees Baardman, namens iedereen, nogmaals van harte bedankt voor je inzet de laatste jaren! Zijn werk wordt dit jaar voortgezet door de nieuwe schaakoppas Bram, met aan zijn rechterhand Lars Kurstjens, voor het mentale gedeelte.
Voorts bleek Lars Kurstjens te oud bevonden door de commissie en mocht daarom niet meer meespelen in het team dit jaar, meer dan promoveren kun je ook niet, dus wat dat betreft een waardig einde van zijn jeugdcarrière en begin van zijn trainerscarrière
Na de promotie naar de meesterklasse afgelopen seizoen kunnen we onze borst natmaken, er gaat namelijk vuurwerk komen dit jaar.


Teamopstelling:
Brett eins: Bram van der Velden, 2131 en 19 jaar oud Bram speelt bij de Toren in Arnhem, een leuke ambitierijke vereniging, met een sterke jeugdopleiding. Door snel reageren op de schaakmarkt, hebben wij hem toch kunnen verlokken tot een transfer naar smb, bram wil namelijk 1x in zijn leven meesterklasse gespeeld hebben.
Hij studeert in leiden en is woonachtig in ede-wageningen. Zijn lievelingsknuffel is elmo. Hij is ook nog lang niet op zijn toppen van zijn kunnen en we verwachten dan ook veel van hem qua schaakinzicht, hopelijk kan hij de 3 andere bengels nog het nodige leren. Met mogelijke tegenstanders als Stefan Kuijpers (2217), Matthew Tan (2290), Robin van Kampen (2181),Twan Burg (2285) en Chiel van Oosterom (2356) kan hij evenwel zijn borst natmaken. Mooiste schaakquote volgens bram: 'En hier heb jij de loper geofferd?!' galmde Oom Hein. 'De rabiate kleinburger met zijn door ressentiment verziekte gemoedsleven hunkert altijd naar het gewelddadige. De schoonheid kent hij niet als de eenvoudige verschijning van de idee zelf, die zij is, maar alleen als het vreemde en bizarre. Je lijkt Tim Krabbe wel. Welke gek offert hier het beste stuk van het hele bord, de loper op d5?' (De Koning, Jan Hein Donner).

Brett zwei: Martine Middelveld, 2001 en 18 lentes jong Wie kent haar niet binnen SMB, deze schalkse jongedame van oa smb2, woonachtig in het aan de verkeerde kant van de waal gelegen lent. Nog altijd in ontwikkeling zowel op schaakgebied dan wel als 2ejaars criminologe studerend in Amsterdam. Voor het eerst verdedigt zij niet het topbord van de SMB AB jeugd, maar maakt zij plaats voor Bram. Dit vond zij totaal niet bezwaarlijk evenwel prettig, scoren op 2 is namelijk evenveel waard als op welk bord dan ook. Ook zij gaat een zwaar seizoen tegemoet getuige de kans te mogen spelen tegen mensen als Anne Haast (2023), Wesley Vermeulen (2140), Tom Meurs(2103), Lody Kuling (2236) en Christov Klein (2271).

Brett drei: Roy van den Hatert, 1855 en 17 lentes jong En wie kent hem niet, ook al jarenlang een aanwezig gezicht bij de senioren van SMB. Staat bekend om zijn onvolprezen hardheid in het offeren van het een dan wel het andere stuk! Iemand die niet te beroerd is om het maximale uit zijn stelling proberen te halen, ook als het er niet in zit. Een rustige jongen maar een echte teamspeler, die extern ook altijd goed scoort. Dit jaar mag hij het opnemen tegen wat zwaargewichten, maar ook daartegen liggen genoeg kansen. De gastjes waarvan hij op voorhand uit lijkt te moeten kijken zijn: Ruben Slagter (1920), Bram ter Schegget (2173), Mehran Kamali (1940), Joram op den Kelder (2185) en Daniel Schenkeveld (2185). Zie bijgevoegd een actiefoto van RoyBrett vier: Dennis Jaheruddin, 1726 en 19 jaar Vorig jaar is hij de gelederen komen versterken, hij speelt ook al enige tijd bij de senioren van smb en heeft vorige week zelfs brutaal de kop gepakt. Dennis is een rustige jongen die schaken gewoon leuk vindt, er veel tijd en energie in steek en kan genieten van een mooie partij. Het niveau van de eerste drie borden heeft hij evenwel nog niet te pakken, maar dat ligt niet aan zijn ambitieniveau. Hij studeert dit jaar voor het eerst in de gezelligste stad van Nederland (Tilburg). Ook hij gaat het dit jaar zwaar krijgen getuige tegenstanders als Arjan Dijkstra (1855), Talihta Munnik (1940),Tobias Kabos (1956) en Simon Provoost (2116).

Misschien is het wat hoog gegrepen de titel, maar we kunnen het toch proberen?! Ter inspiratie zijn we afgelopen zaterdag met zijn allen naar de efteling geweest, om wat teambuilding te kweken. Uiteraard wordt er op zo een dag niet veel aan schaken gedaan, maar aangezien het onze hobby is en trainers graag huiswerk meegeven, hebben we toch iets aan schaken gedaan. Ik had eenieder gevraagd, naar de mooiste schaakpartij/het mooiste schaakfragment dat hij/zij ooit gezien had. Waarna hij/zij dacht wow wat is dit een mooie hobby, er kwam enkele erg mooie stelling langs al zeg ik het zelf. Aangezien wij niet van het niveau tal zijn konden we niet alles zelf bedenken maar ze waren mooi.
Ik probeer iedereen op de hoogte te houden van the fantastic four, heb je een zaterdag niks te doen, kom gerust even dollen in Baarn, altijd leuk met 100 jeugdspelers die met wat hout op en neer schuiven, of geniet van die teamcaptains die bij een 1,5-1,5 stand in gierende tijdnood de zenuwen niet meer in bedwang kunnen houden en dingen zeggen/doen waar ze later (hopelijk) spijt van hebben.

Bram van den Berg