De sociale verplichting van een teamleider

dinsdag 6 november 2007
Twee weken geleden, bij het verlaten van Groenewoud, opperde ik tegen Eric de Ridder dat ik het zo jammer vond dat de teamleiders zich niet zo geroepen voelden om hun clubleden te informeren over de score van hun team, scoreverloop, bijgaande illustraties en het meest ideale nog een partij daarbij gevoegd.

Naar aanleiding van het teamverslag van het 5e schreef Koker 17: "Waarom schrijven teamleiders geen verslagen van hun externe competitiewedstrijden?" Nu weet ik dat het makkelijker is om over winstpartijen te schrijven dan over verliespartijen, en het 5e heeft de afgelopen 2 jaar slechts 2 wedstrijden verloren, maar toch heeft voor mij een teamleider meer te doen dan alleen de spelers regelen, de opstelling maken en het versturen van de wedstrijdformulieren. Ik heb het hier dus over die sociale verplichting van het aanleveren van een teamverslag van de teamleider.

Koker 17 heeft een positieve invloed op in ieder geval 1 teamleider, naar aanleiding van zijn artikel heeft Joost een verslag ingeleverd. Spijtig is natuurlijk wel dat je ook weet dat zonder Koker 17 Joost dit niet had gedaan. Maar toch goed dat in ieder geval Joost het heeft gedaan. Michel Teunissen van "de Toren" is het grote voorbeeld van mij. Zo perfect en compleet hij elke keer een verslag inlevert is haast niet te evenaren. Partijen van al zijn teamgenoten worden uitvoerig behandeld met diagrammen, analyse en illustratie.

Ik hoop dat Koker 17 nog meer invloed heeft op meerdere teamleiders. Joost heeft in ieder geval een stap in de goede richting gezet.

Valentijn