Koker 31

zaterdag 1 december 2007
In deze tijd klinkt weer volop het onder schakers geliefde lied "Er staat een paard in de gang". Ook al de schoen gezet? Altijd weer spannend. Zou de moeite worden beloond? Bij Koker was het meteen raak! Waarschijnlijk te danken aan het feit, dat hij nu niet eens voor het paard van Sinterklaas een wortel in de schoen had gedaan, maar een paard had geofferd in zijn schoen. Daarin kreeg hij de enige en originele koker, waarvan Koker een aantal afleveringen geleden beweerde dat die was verdonkeremaand door Gerard Eickmans! Die was dus ten onrechte beschuldigd. Excuses. Ook excuses aan zijn nog geen twee maanden oude kleinzoon die voor zwarte Piet had moeten spelen om de koker te bezorgen.

Wat doet een mens overigens met zo’n cadeautje? Aan de club schenken? Kunnen ze die gebruiken als wisselbeker voor het beste verslag. Daarvoor valt er al zo een aantal af als kandidaat: SMB 2, SMB 4 en SMB 7. Waarom? Vraag dat dinsdagavond maar aan Sinterklaas.

Over een dag of tien spelen we alweer de volgende OSBO-ronde. Als er teams zijn die opnieuw in gebreke blijven met tijdige verslaggeving, zou er wel eens een heel gemeen kokertje over ze kunnen worden uitgestrooid. Zeker over SMB 7. Beslist niet met pepernoten.

Kan Sinterklaas eigenlijk schaken?

Koker