home nieuws agenda interne competitie jeugd interactief over smb contact
nieuwsoverzicht 2023
nieuwsoverzicht 2022
nieuwsoverzicht 2021
nieuwsoverzicht 2020
nieuwsoverzicht 2019
nieuwsoverzicht 2018
nieuwsoverzicht 2017
nieuwsoverzicht 2016
nieuwsoverzicht 2015
nieuwsoverzicht 2014
nieuwsoverzicht 2013
nieuwsoverzicht 2012
nieuwsoverzicht 2011
nieuwsoverzicht 2010
nieuwsoverzicht 2009
nieuwsoverzicht 2008
nieuwsoverzicht 2007
nieuwsoverzicht 2006
nieuwsoverzicht 2005
nieuwsoverzicht 2004
nieuwsoverzicht 2003
nieuwsoverzicht 2002
nieuwsoverzicht 2001
nieuwsoverzicht 2000

Koker 42

vrijdag 8 februari 2008
Dit jaar was de carnavalsoptocht in Nijmegen nog groter en nog mooier dan voorheen. De toeschouwers vielen van de ene verbazing in de andere. Mensen hadden zich vermomd in allerlei gestaltes en gewaden, en haalden daarbij gekke fratsen uit. Dit jaar lieten SMB-leden zich daarbij niet onbetuigd.

Leuk om te zien waren bijvoorbeeld de eendjes Kwik, Kwek en Kwak, overigens een simpele en weinig doeltreffende vermomming. Je zag direct dat het Robin, Oscar en Valentijn waren. Kwik zorgde voor een verrassing: kennelijk omdat Robin zich in dit gezelschap niet vond passen, had hij de naam Kwik verbasterd in Quick. Dat vonden ze in Nijmegen wel leuk. Quick, Kwek en Kwak werden onophoudelijk in de gaten gehouden door Donald Duck, in wie gemakkelijk Huub was te herkennen, en door tante Katrien (je zou zweren dat het Ilona was). Het Duck-gezelschap werd afgesloten met oom Dagobert, onmiskenbaar de vermomming van Joost, de captain van het eerste.

Op de praalwagen hadden twee schaakstukken een ereplaats gekregen: de koning en de dame. Niet direct herkenbaar, maar bij goed kijken zag je er Jaap (Houben) en Martine in. Een eerbetoon voor hun prestaties in de eerste periode van dit seizoen.

Op een van de wagens was een soort kasteel gebouwd, met een grote nis van waaruit een schone prinses weinig vrolijk naar buiten zat te kijken. Het was de prinses op de erwt, die even haar confortabele matrassen had verlaten om zich in de nis te gaan zitten ergeren. Een echte erger-nis dus. Dat moest Désiré zijn!

De meest opvallende creatie was een grote wandelende koker. Je kon niet zien wie dat was, maar de formidabele hoogte gaf een duidelijke indicatie. Net voor het stadhuis struikelde de koker over een bananenschil, viel om en kon niet meer overeind komen. Hij rolde onder luid gejuich van de ene kant van de straat naar de andere kant. Toen daaraan maar geen einde kwam, hield de hele stad de adem in. Wie zou eruit kruipen? Jos natuurlijk, dachten ze allemaal! Nee hoor, het bleek Cas te zijn. Hij krabbelde overeind en sleepte de koker treurig achter zich aan. Toen hij die in de goot wilde achterlaten, dwong luid applaus van het publiek hem weer met de stoet en de koker verder te gaan. Veel SMB-ers hadden het gebeuren vanachter een lantaarnpaal gadegeslagen. Ieder dacht er het zijne van. Dat gedoe! Laten we maar weer gewoon gaan schaken.

Koker

wachtwoord vergeten?