Geen geluksdubbeltje...

maandag 11 februari 2008
SMB 1 tegen Stukkenjagers 1... een mooi affiche: afgelopen zaterdag was het dan zover. In de 6e ronde van de KNSB-competitie keerde de verloren zoon, Bram van den Berg, even terug in Nijmegen met de Tilburgse formatie de Stukkenjagers. Het beloofde een gezellige dag te worden, want beide formaties liggen elkaar op het persoonlijke vlak wel. Het was dan ook geen probleem om het verzoek van Tilburger Maurice Peek, om vooruit te spelen en zodoende zicht te houden op een IM-norm, in te willigen. Dharma speelde in Utrecht een correcte remise.

Deze puntendeling was blijkbaar een omen, aangezien zeven van de tien partijen zaterdag in remise eindigden. Natuurlijk waren niet alle remises correct, sommigen waren zelfs hoogst opmerkelijk. Zo werd er door een SMB-er in tijdnood een remiseaanbod geplaatst, daar waar een koningszet direct had gewonnen. Een andere SMB-er moest doorgaan totdat een potremise pionneneindspel was bereikt. Een remise kent nu eenmaal vele verschillende smaken en aan de meeste varianten werd tegemoet gekomen.

Toen de kruitdampen aan het eind van de middag eenmaal opgetrokken waren, stond er echter toch een 4,5 - 5,5 op het scoreformulier. Hiermee is ons seizoen effectief voorbij, geen degratie-of promotiekansen meer. Denkend aan Koker (42) heb ik het formulier toch maar ondertekend...

Joost