Koker 44

vrijdag 22 februari 2008
Het leek een eeuwigheid geleden dat er weer eens een gewone clubavond was. Een gewone clubavond heeft altijd wel iets buitengewoons. Deze keer viel onmiddellijk op dat de competitie-indeling voor die avond met de hand was geschreven. Een mooi handschrift, dat moet gezegd. Jammer dat het formulier niet was ondertekend. Dan hadden we de schrijver kunnen huldigen. En er tegelijk op kunnen wijzen dat er op marktplaats.nl heel wat printertjes in de aanbieding zijn. Het bestuur kan zich er vast op prepareren, dat op de eerstvolgende ledenvergadering kritische vragen zullen worden gesteld over het investeringsbeleid met betrekking tot printers (en kokers).

Waar het om gaat, is schaken. Hoe was het daarmee dinsdagavond gesteld? Het Keizersysteem had zijn grillen weer eens getoond. Zo zag ik Martine bezig tegen Jaap Schuld. Lang duurde het schouwspel niet. Martine kon alras met de jongens buiten gaan spelen, met Jaap, met Lars, met Robin, met Yannick en met Roel. Zo leren ze van elkaar. Dat is toch mooi, hé?

Aan de andere kant van de AOW-grens werd door sommigen tot laat in de avond geknokt.

Verder vond ik de meest opvallende uitslag de zege van Niels in zijn partij tegen Willem. Houd die Niels in de gaten. Terwijl hij zijn team, SMB 7, van het ene droevige resultaat naar het andere sleept totdat degradatie hen uit hun lijden zal verlossen, gaat hij zelf onverstoorbaar door op weg naar de top. Ruim maar vast een plaats in bijv. het vijfde voor hem in.

Koker