Toegift op de uitslag en ...?

dinsdag 2 maart 2010
Het werd mij wel gemakkelijk gemaakt door Het Kasteel om nog een extra stuk toe te voegen aan onze mooie overwinning op ASV 10. Op de website van Het Kasteel staat namelijk een schitterend overzicht van alle gespeelde ronden in de 4de klasse E. Bekijk het maar eens en u komt daarin van alles tegen; de gespeelde ronden met de uitslagen, de namen van de spelers en tegenspelers, de rating van die spelers en nog eens een overzicht met de behaalde match- en bordpunten per ronde.

Met genoegen kon ik in dat overzicht graaien en eruit pikken dat ik van belang achtte voor dit stukje. Niet om u een binnen- of buitenbaan aan te bieden want dat kan dikwijls verkeerd uitvallen, maar om u, zo dat nog mogelijk is, op te peppen voor de eerstvolgende wedstrijd tegen Het Kasteel 5. Zo zag ik dat onze schitterende overwinning op ASV 10 beloond werd met een vierde plaats op de ranglijst en stel dat Cas Aubel, het zei hem vergeven, gewonnen had, dan hadden wij met dat halve punt extra op een gedeelde 3de plaats gestaan. Het heeft niet zo mogen zijn maar ik heb wat anders gezien en dat zal opzien baren bij de schakers van SMB 7.

Wij moeten nog tegen Tornado 2, die op de tweede plaats staat, en tegen Kasteel 5, op de derde plaats. Kasteel 6 heeft bijna alle wedstrijden tot nog toe gewonnen maar moest alleen tegen ons een gelijkspel (3-3) toestaan en staat op de 1e plaats en juist die uitslag geeft mij hoop dat wij tegen Het Kasteel 5 op 9 maart in onze eigen home een behoorlijke pittige wedstrijd wacht maar waar wij bepaald niet kansloos zijn. Toch nog de derde of zelfs de tweede plaats? Tornado heeft 2 matchpunten meer en met Het Kasteel 5 zijn die gelijk. Alleen hebben zij ½ bordpunt meer. Niet iets om van wakker te liggen. Van beide clubs kunnen wij winnen, weliswaar niet met weer zo'n grote overwinning maar een bescheiden zege kan er weer zeker inzitten wanneer wij geconcentreerd spelen en geen risico's nemen. Het woord is aan u op dinsdag 9 maart in Groenewoud tegen Het Kasteel 5, een echte thuiswedstrijd.

Hugo