De eerste speelavond in 't Hert

woensdag 5 oktober 2011
Dinsdag 4 oktober was het dan zover, de eerste speelavond in de nieuwe speellocatie 't Hert. Een korte terugblik en sfeerimpressie.

Op tijd

De nieuwe begintijd van 19.45 uur bleek goed doorgekomen want (bijna) niemand kwam te laat binnen en Eric kon op tijd de indeling maken.

Welkom

Huub Jansen sprak een welkomstwoord voor alle leden en dankte de organisatie en beheerders van 't Hert voor hun goede voorwerk en verwachte van deze nieuwe speellocatie een positieve impuls voor de hele vereniging. Namens het bestuur taart voor de leden en alle aanwezigen.

De eerste zet

Gerrie Looman, voorzitter van de wijkraad Willemskwartier, was door het bestuur van SMB gevraagd om de eerste officiële schaakzet van de eerste officiële schaakpartij te doen. Hij wilde dat graag doen. De partij tussen Bart de Kort en Valentijn Phijffer werd hiervoor uitgekozen. Gerrie had zich goed voorbereid en deed de eerste zet met verve, hij speelde zonder dralen de c-pion. Namens de wijkraad sprak hij een persoonlijk welkom uit, met de verwachting van een positieve betrokkenheid tussen de schaakclub en de wijk. Na deze ceremoniële opening spontaan applaus en de klokken werden ingedrukt...


De partijen

De rest van de avond werd er als vanouds aan alle borden flink strijd geleverd. De laatste partij, die tussen Ilona en Gerard, eindigde vlak voor twaalven in remise. Het begin is gemaakt...

Frans Drummen

Zie ook het fimpje op YouTube.