SMB 5 - PION 5

woensdag 11 januari 2012
SMB 5 leed dinsdag 10 januari in eigen huis een afgetekende nederlaag (6-0) tegen het sterke PION 5.
Enigszins geflatteerd mogen wij de uitslag wel noemen, want aan elk van de onderste twee borden was remise een meer voor de hand liggende mogelijkheid geweest en ook aan enkele andere borden waren er lichtpuntjes.

Het in de verkeerde volgorde uitvoeren van twee voorbedachte zetten werd mij fataal en Luuk had echt vette pech: zijn koning bleek op het verkeerde moment op de verkeerde plaats te staan en begunstigde Luuks tegenstander tot diens eigen verrassing met een zonder echt nadenken uitgevoerde coup met dodelijke afloop.

Cas verdedigde zich taai en heeft misschien op bepaalde momenten op een half puntje mogen hopen, maar verloor, als laatste van de zes, alsnog door mat. Ook Ilona heeft, gezien in het middenspel haar stelling, op méér mogen hopen, maar het er niet uit kunnen halen. Over de partijen van Lucas en Dorus kan ik eigenlijk niets melden, behalve dat het het einde van beide partijen helaas niets meer te wensen overliet.

De volgende competitiewedstrijd gaat op 17 februari uit tegen ASV 11, een jeugdteam, wederom een lastige tegenstander.

Jaap Schuld, teamleider

PS: Inmiddels is mij duidelijk geworden, dat bij PION 5 aan de eerste borden voor hen spelers met een rating van 1932 en 1515 uitkwamen. Hetgeen deels voor het bovenstaande een verklaring geeft. Aan de andere vier borden lag het gelijkwaardiger.