Verslag markt Willemskwartier

woensdag 20 juni 2012
SMB was afgelopen zondag (17 juni) vertegenwoordigd met een stand op de markt in de wijk Willemskwartier. Reeds om 9.00 uur ging de markt open. Bij een harde wind kwamen de eerste kinderen al snel om een potje te schaken. Zij hadden wel hun eigen spelregels, maar dat mocht de pret niet drukken.

Het bleef gezellig druk, tegen twaalf uur kwam Henk Brouwer de SMB-stand bemannen, om twee uur werd hij afgelost door Guus Alberts. Ik ben zelf de hele dag gebleven. De meeste belangstelling kwam van kinderen, slechts enkelen beheersten de spelregels van het schaken. Sommige ouderen vroegen gericht waar wij speelden en hebben enkele folders meegenomen, wellicht zien wij hen terug op de clubavond.

De harde wind zorgde er wel voor dat het de hele dag droog bleef, ondanks dat het bewolkt was. We hebben toch aandacht gekregen voor het schaken op een wijkdag, waar voor elk wat wils was, van live gezongen Nederlandstalige muziek tot Marokaanse mintthee. Tenslotte wil ik Gerard bedanken voor het opbouwen van de stand en Henk en Guus voor de potjes schaak die ze gespeeld hebben met de kinderen uit het Willemskwartier.

Jacques Ottenheijm