Waalkadetoernooi

zaterdag 13 april 2013
Op zondag 26 mei vindt het inmiddels traditionele Nijmeegse voorjaarstoernooi voor viertallen plaats. Onder de naam "Waalkadetoernooi" heeft het toernooi vanaf het begin van de eenentwintigste eeuw een eigen plaats verworven in de schaakkalender.

De unieke opzet van het toernooi, het schaken op verschillende locaties in de historische binnenstad van Nijmegen, dikwijls met uitzicht op de rivier en de gezelligheid van het spelen in een teamwedstrijd, zorgden vanaf het allereerste begin in 2002 voor de grote aantrekkingskracht van het toernooi. Zowel sterke meesters (en zelfs grootmeesters) als huisschakers, jonge talenten en oude schaakrotten, SMB'ers en schakers uit alle streken van ons land en, niet te vergeten, vrouwen en meisjes hebben in de voorgaande jaren deelgenomen.

Inmiddels organiseert SMB de twaalfde editie van het toernooi. Veel leden hebben zich in de afgelopen jaren ingespannen het toernooi te organiseren. Het is geen sinecure om de jaarlijkse puzzel van caf├ęs, teams, looproutes en speelschema's op te lossen. Zonder de vele onvermoeibare andere vrijwilligers tekort te doen, gaat bijzondere dank uit naar Jochem Aubel, de bedenker van de succesvolle opzet, ongewijzigd tot op de dag van vandaag.

Meer informatie en de mogelijkheid om uw team op te geven vindt u op www.waalkadetoernooi.nl. Het is de hoop van de organisatoren en het bestuur van SMB dat deze editie opnieuw een mooie zonnige schaakdag wordt!

Huub Jansen
Voorzitter schaakvereniging Strijdt Met Beleid