SMB 1 en UVS 2 delen de punten

donderdag 13 maart 2014
De zesde wedstrijd van SMB 1 in de promotieklasse werd gespeeld op 8 maart 2014. Het beloofde een spannende middag te worden tegen het op papier sterkere UVS 2. Na een lange gezellige middag kwam er een 4-4 op het scorebord. Als eerste waren Christ (bord 4) en Ilya (bord 2) klaar. Op beide borden gebeurden er vrij weinig waardoor 2 remises dan ook het logische gevolg was.

met dank aan UVS met dank aan UVS met dank aan UVS

Bram had het ondertussen op bord 3 erg zwaar tegen Van Erp. Hij kon welliswaar een kwaliteit winnen maar kreeg daardoor wel een aanval over zich heen. Het verlies leek onvermijdelijk, maar Bram counterde en kon zo toch nog een belangrijk punt noteren. Op bord 6 trof Eric het niet tegen de sterk spelende Van Rooij. Eric vocht voor wat hij waard was maar toen er een stikmat op het bord kwam, moest hij toch de koning omleggen.

Wel ging het toen goed op bord 5 bij Paul. Paul verloor een pion in de opening maar dat was niet bepaald een aanwinst voor Van de Plassche, een dubbelpion op de h-lijn. Na enige tijd kon Paul de stelling binnen komen en materiaal winnen. Niet veel later kon het punt genoteerd worden.

Peter speelde op bord 7 een degelijke partij tegen Dinjes. In een remiseachtige stelling ging Peter helaas in de fout. Het stukverlies kon niet meer voorkomen worden en Peter kon opgeven. Ondertussen ging het op bord 8 bij Jacques niet veel beter. Na een fraaie combinatie van Cheung kwam Jacques in een verloren stelling te staan. Na lang geworstel kon er hier helaas ook geen resultaat gehaald worden.

Na de eerste tijdscontrole was alleen Jelle nog bezig. Met een achterstand van 4-3 moest er gewonnen worden. Na een zeer tactische opening hield Jelle 2 pionnen (dubbelpion) meer over dan Van de Hurk. Dit zou genoeg moeten zijn voor de winst. Na lang geworstel kon er toch langzaam vooruitgang geboekt worden. Nadat Van de Hurk de beslissende fout maakte kon het punt genoteerd worden. De uitgebreide partij fragmenten zijn te vinden op de site van UVS.

Zo kwam er na een lange gezellige en spannende middag in Nijmegen een eindstand op het bord van 4-4. Op zaterdag 29 maart zal SMB het thuis op gaan nemen tegen SV het Kasteel.