Schakende scholieren op het Wiskundetoernooi

zaterdag 27 september 2014
Elk jaar organiseert de wiskundefaculteit van de universiteit in het Huygensgebouw hier in Nijmegen een wiskundetoernooi voor scholieren. Deze keer vrijdag 26 september. Er doen wel honderd teams (van 5 leerlingen) mee. Wat de leerlingen, waarvan een deel toekomstig student aan de wiskundefaculteit zal zijn, inhoudelijk allemaal aan opgaven moeten oplossen weet ik niet maar het zijn vast allemaal goede denkers. Schaken als bezigheid is dan een logische ontspanningsactiviteit.


Tijdens de lunchpauze van ongeveer 12.15 tot 13.30 uur kon er dan ook lekker geschaakt worden met een broodje op schoot. SMB levert daarvoor inmiddels al enige jaren de schaakspullen. Het was en is altijd een leuke en enerverende activiteit. Zo ook dit jaar. Maarten Smit zat mede in de organisatie en had een en ander samen met andere studenten goed geprogrammeerd. Compliment dat alles zo soepel liep want het was toch wel een erg grote groep die ineens de hal binnenstroomde.

De 20 schaakborden en stukken/klokken werden al snel fanatiek en intensief gebruikt. Leuk om te zien hoe sommigen helemaal in het spel opgingen. Schaken doet schaken. Goede reclame ook voor naamsbekendheid van SMB, want sommige leerlingen (clubspelers in andere steden) zullen als ze in Nijmegen gaan studeren misschien dan ook wel de stap maken naar SMB.

Michel Droste, Jelmer Wedholm, Gerard Eickmans, Jan Aalbers, Ilya Razdolski, Matthijs Vernooy en ondergetekende deden driftig mee met partijtjes. Goede sfeer was er. Het is dat de scholieren om 13.30 uur per megafoon weggeroepen werden anders zaten sommigen er nu nog. De foto's laten zien dat het echt een succes was. Ik ben benieuwd of we nog wat ledenaanwas tezijnertijd uit deze groep krijgen. Zou me niet verbazen.

Frans Drummen