Agenda komende maanden

zondag 7 december 2014

VAKANTIE

Op 23 en 30 december is 't Hert wegens de Kerstvakantie gesloten. Op deze dagen is er dus geen schaken, de laatste clubavond van het jaar is op 16 december. Moet je nog een partij voor de interne competitie of voor de beker spelen, probeer deze dan te plannen op 9 of 16 december.

We beginnen het nieuwe jaar op 6 januari met het Gerard van Pelt tweetallentoernooi. Twee weken later start het rapidkampioenschap. Het bestuur wenst u alvast Fijne Kerstdagen en een Gelukkig Nieuwjaar.

GERARD VAN PELT TWEETALLENTOERNOOI

Dinsdag 6 januari 2015 organiseert SMB opnieuw het jaarlijkse tweetallen-toernooi, vernoemd naar ons enige jaren geleden overleden erelid, Gerard van Pelt. Het toernooi staat open voor zowel spelers van SMB als van andere verenigingen en ook thuisschakers zijn van harte welkom.

De opzet is simpel: er worden twee groepen gevormd op basis van rating. Vervolgens worden de "sterkere" spelers gekoppeld aan een speler met een lagere rating door middel van loting. In duo's wordt het hele toernooi tegen elkaar gestreden, waarbij de teamscore van belang is.

De inschrijving sluit om 19.45 uur, op de speelavond zelf. De loting vindt aansluitend plaats, zodat het toernooi om 20.00 uur aan kan vangen. Ergens tussen 23.00 uur en 23.30 uur zal de prijsuitreiking plaats vinden. Voor de hoogst eindigende teams liggen er een paar mooie prijsjes te wachten.

RAPIDKAMPIOENSCHAP

Op de dinsdagen 20 en 27 januari organiseert SMB het open rapidkampioenschap. De bedenktijdtijd is 20 minuten per persoon en er worden 7 rondes gespeeld. Op de eerste avond worden vier rondes gespeeld en op de tweede avond drie rondes, gevolgd door de prijsuitreiking.

Je kunt je op dinsdag 20 januari aanmelden in de zaal van 't Hert te Nijmegen (Thijmstraat 40) tussen 19.15 en 19.45. Om 20.00 begint de eerste ronde. Er is geen inschrijfgeld maar er zijn wel leuke prijsjes te winnen. Iedereen die kan schaken kan meedoen. Clubspelers maar ook thuisschakers zijn van harte welkom.