SMB 5 speelt uit tegen Tornado 3 en wint met 5-1

maandag 26 januari 2015
Op vrijdag 23 januari 2015 gingen we naar Druten, bijna iedereen was er. Dorus moest gebeld worden, maar kwam ook snel. Iedereen kon op zijn vertrouwde plaats aan de borden spelen. Na mijn eerste rondje langs de borden werd ik niet veel wijzer. Ik zag wel wat scenario's die in ons nadeel konden uitpakken en niet in het minst bij mijn partij. Ik speelde tegen jeugdspeler Michiel van Deursen en hij zette de stukken goed neer, er was geen doorkomen aan. Ik verloor zelfs een pion en werd langzaam maar zeker ingesloten.

Aan de andere borden kwamen de eerst uitslagen binnen. Dolf Hofs won met een mooie mat aanval. Dorus Peelen kwam goed in zijn spel en won. Henk Brouwer overlegde met mij zoals het hoort over een remiseaanbod. Dat kwam ook tot stand. Jan Aalbers won met een mooie partij, zodat de wedstrijd gewonnen was. Michel Droste, onze bord 1 speler, doet het extern steeds beter, hij kreeg een mooie partij op het bord en wist het goed uit te spelen.

Alhoewel zelf 2 pionnen achterstand kon mijn tegenstander niet promoveren. Zijn toren op het promotieveld belemmerde dat. Nu wij toch al gewonnen hadden werd uiteindelijk besloten tot remise. Uitslagen:

Bord 1: Dick Jansen - Michel Droste 0-1
Bord 2: Geert van Tongeren - Jan Aalbers 0-1
Bord 3: Pieter van Dijk - Henk Brouwer ½-½
Bord 4: Michiel van Deursen - Paul van Deemen ½-½
Bord 5: Hermie Wohers - Dorus Peelen 0-1
Bord 6: Anton van Kouwen - Dolf Hofs 0-1

In februari 2015 zijn wij uitgeloot. In maart 2015 spelen wij eerst thuis tegen ASV 12. De slotronde is op 17 april 2015 bij ASV Arnhem en dan spelen wij tegen ASV 11 Jeugd (oppassen geblazen!).

Paul van Deemen
Teamleider SMB 5