SMB 5 wint van ASV 12

zaterdag 21 maart 2015
Op 10 maart 2015 speelden wij de OSBO wedstrijd thuis tegen ASV 12. Ik kwam van een zware studiedag rechtstreeks uit Utrecht. De locatie was verhuisd naar boven. Toen het allemaal helder was bleek 1 speler er niet te zijn: Dolf. Ik had geen tijd meer om te bellen, maar jeugdspeelster Willemijn Bijleveld kon gelukkig invallen. Op bord 1 kwam de tegenpartij niet opdagen, 1-0. Aan bord 6 kon de met flair spelende Willemijn het uiteindelijk niet volhouden, haar tegenstandster won met meer stukken.

De situatie aan bord 3, bij Henk Brouwer, werd zwaar voor Henk. De tegenstander had een goede koningsaanval en bij alle varianten bezweek de verdediging van Henk, verloren. Jan Aalbers had aan bord 2 een remise stelling. Het zag er niet goed uit, 1½-2½ achter. Paul en Dorus speelden verder. Uiteindelijk had Paul een gewonnen eindstelling met een meerderheid aan pionnen waardoor de tegenpartij opgaf.

Het kwam aan op Dorus wat de uitslag zou worden. We stonden er met zijn allen om heen en zagen allemaal winstvarianten. Dorus wist in eigen stijl de tegenpartij te verslaan. Het werd 3½-2½ voor ons, maar het was hard werken om de overwinning binnen te slepen. Onze concurrent Dodewaard heeft ook deze ronde gespeeld en eindelijk eens verloren van de Toren Arnhem (2½-3½). We staan nu beiden bovenaan, maar Dodewaard heeft 2 bordpunten meer.

De slotronde is tegen de jeugd van ASV (ASV 11j) op vrijdag 17 april 2015. Zij staan op de éé na laatste plaats met 3 matchpunten en 11 bordpunten. Een klinkende overwinning zou ons goed helpen. Dodewaard moet in de slotronde tegen UVS 7, die op de 4e plaats staan met 5 matchpunten en 14 bordpunten. Maar hopen dat onze Nijmeegse UVS schakers er nog een goede partij van maken.

Paul van Deemen
teamleider SMB 5