home algemeen nieuws agenda externe competitie interne competitie film jeugd interactief contact
nieuws
algemeen
interne competitie
agenda
training
begeleiders
jeugdtoernooien
videos
een jeugdspeler/speelster aan het woord

Algemeen

De jeugdafdeling van SMB speelt op vrijdagavond van 19.00 uur tot 20.30 uur in de grote zaal van Voorzieningencentrum 't Hert, een aangenaam, modern gebouw in hartje Willemskwartier.

Voorzieneningencentrum 't Hert

Thijmstraat 40
6531 CS Nijmegen
Telefoon: 024 – 3501773

De clubavond bestaat uit een deel training (ongeveer een half uur) en een deel interne competitie, waarbij kinderen van ongeveer gelijke sterkte tegen elkaar spelen. Kijk onder "interne competitie" voor de actuele stand.

De reguliere clubavond met training en competitie wordt soms afgewisseld met een vrije of speciale speelavond, waarop allerlei andere vormen van schaken aan bod kunnen komen, zoals snelschaken, strategoschaak, simultaan, etc. of waarop de ouders meeschaken met de kinderen ('generatietoernooi'). SMB organiseert schaakclinics op basisscholen en streeft er tevens naar elk jaar minimaal 1 jeugdtoernooi te organiseren. Vorig jaar was dat een schoolschaaktoernooi voor Nijmeegse basisscholen (zie hier). Voor het verslag en foto's van dit kampioenschap in 2016, zie hier.

De contributie voor de jeugd tot en met 18 jaar bedraagt 55 euro per jaar. Tot en met 16 jaar is dit 50 euro per jaar. Jongere broers of zussen van een lid betalen slechts 40 euro per jaar. Nieuwe leden die halverwege het seizoen instromen (datum na 1 februari) zijn 50% van deze contributie verschuldigd.

Kinderen hebben elk speelseizoen recht op een nieuw stappenboekje, mits de trainer vindt dat het toe is aan een nieuw boekje (het is belangrijk om niet te snel naar de volgende stap te gaan). Elk tweede stappenboekje tijdens het seizoen kost €5.

De contributie dient aan het begin van het seizoen overgemaakt te worden op de girorekening van SMB: NL81 INGB 0000 90.83.25, ten name van Strijdt met Beleid te Nijmegen. Ouders krijgen hierover in september een berichtje.

Kom gerust eens, geheel vrijblijvend, een kijkje nemen en draai 3 weken gratis mee om te kijken of schaken bij de jeugdafdeling van SMB iets voor jou is. Bel voor meer info 06 43291308 (Maarten Smit) of 024-3443678 (Henny Goverde) of stuur een e-mail naar jeugdleider@smb.nl.
wachtwoord vergeten?