Nieuwe leden stellen zich voor

maandag 7 november 2005
Martin Janssen zag veel nieuwe gezichten en vroeg mij, kan je me de nieuwe leden voorstellen.
Willem van Hulst
In 1996 ben ik uit eigen beweging lid geworden van een schaakclub. Ik heb toen in de gouden gids gekeken en vond UVS. Ik speel graag d4 opening en met zwart vind ik Spaans/Itaiaans en Slavisch gambiet leuk. Mijn mooiste partij was tegen een UVSer C.Fens 3 jaar geleden. Ik ben een jaar teamleider geweest van UVS 3. SMB vind ook een leuke club, vandaar dat ik ook hier speel.
Frans van Wezel
Ik ben begonnen met schaken via een vriend (ik was toen ca. 13 jaar). We schaakten samen veel en speelden partijen na. Ik speelde toen ook (middelbare) schoolschaak. Ik was van mijn dertiende tot achttiende lid van Tornado in Beneden-Leeuwen; Wij (vriend en ik) werden daar lid, waarna ik voor een andere sport koos. Vorig jaar was ik daar overigens ook nog lid. Met wit en zwart speel ik graag Siciliaans; met zwart ook wel Frans. Mijn mooiste moment was de derde plaats bij de oost-gelders kampioenschappen (inmiddels dus al een lichtjaar geleden); daar speelde ik ook mijn mooiste / spannendste partij. Ik offerde mijn dame en na een onregelementaire paardenzet (die door niemand gezien werd) zette ik mijn tegenstander mat.
Stappen bestudeer ik nu met één van mijn kinderen die ook schaakt. Training beperkt zich tot de recent weer opgepakte studie in openingsboeken. Organisatorisch voor de schaakvereniging deed uitsluitend iets op projectbasis.
Ilona Sanders
Thuis heeft mijn moeder me schaken geleerd en via de knsb heb ik op mij tiende mijn pionnendiploma gehaald (1980). In Naaldwijk heb ik bij de jeugd gezeten en daar mijn toren- en koningsdiploma gehaald en ook bij de volwassenen gespeeld (15 jaar geleden). Via een simultaantournooi op de Lindenberg ben ik bij SMB gekomen. Ik speel met wit: 1. d2-d4 en verdedig met zwart: 1… c7-c6. Winnen zonder dame, mat geven met een pion vind ik mooie momenten. Op internet bestudeer ik de 8 Stappen opgaven en speel ik op 2 sites schaakspelletjes.
Roy Lensen
Ik speel 3 jaar, via internet begonnen en nu af en toe een partij. Via Johan Visser ben ik op de schaakclub gekomen. SMB open sta ik nu 2 uit 2, dat is tot nu mijn beste prestatie.
Ilir Bllaca
Van geboorte ben ik een Albanees uit Kososvo. Sinds mijn 14e speel ik schaak, op school begonnen. Ik wilde wel op een club en heb toen SMB gevonden op internet. Een leuke opening heb ik nog niet gevonden, maar zo nu en dan studeer ik op schaken. Maar winnen is toch het mooiste. Dank voor je belangstelling

Coen Moonen
Ik was ongeveer 10 jaar toen ik begonnen ben bij de schaakclub "de Oude Toren" uit Berkel Enschot. Ik heb daar stappen diplomas behaald 1,2 en 3. Nu studeer ik voor Stap 4. Mat achter de paaltjes is mooi en ook winnen als je al door de vlag bent kan ook.
Roderik Fens
Toen ik 17 jaar was ben ik met schaken begonnen, omdat mijn vriendin schaakte!!!. Ik ben toen een jaar van schaakvereniging HSC in Hengelo lid geweest. Nu speel ik bij SMB leuk en dichtbij. Verder geen les of training gevolgd.
Fred van den Berg
In de periode 1960 tot en met 1981 ben ik reeds actief geweest op schaakgebied. Ik heb enige jaren deel uitgemaakt van de jeugdafdeling van SMB op het toenmalige Canisius College onder de bezielende leiding van de alom bekende pater Krekelberg. Daarna ben ik lid geworden van SMB en heb daar vele jaren in competitieverband geschaakt. In 1981 ben ik om privé redenen gestopt met schaken. In oktober 2004 ben ik met (vervroegd) pensioen gegaan. Hierdoor is tijd vrij gekomen om me weer met schaken bezig te houden. Ik hoop er weer net zoveel plezier aan te beleven als vroeger.
Jacques van der Meer, is bij nieuws te zien
Henk Pietersen komt nog