Verslag Veenendaal 3 - SMB 5

maandag 17 oktober 2016
Op 13 oktober was de uitwedstrijd tegen Veenendaal, bepaald niet naast de deur. We hadden een vervanger nodig voor Frans Drummen die met vakantie was in Oostenrijk. Patricia van Wachtendonk wilde gelukkig wel invallen. Beide teams waren aan elkaar gewaagd. Gelukkig rolde het kwartje onze kant op.

Marinus Mulder speelde aan bord 4 en stond in het eindspel materiaal achter, een toren tegen een loper. Marinus kon zijn verdediging echter goed organiseren zodat de toren niet achter de pionnen kwam. De deur zat stevig op slot, remise.

Aan bord 6 ging het fout bij Patricia, de tegenstander won een toren en ging vol in de aanval. Ineens was er twijfel bij de tegenpartij omdat de verdediging van Patricia stand kon houden, maar de koning van de tegenpartij slecht verdedigd stond. Patricia speelde scherp in en de tegenpartij gaf op!

Paul van Deemen speelde aan bord 5 een remise achtige partij, dat werd niet beter gaande de wedstrijd, remise. Henk Brouwer speelde weer als vanouds aan bord 3, een goede partij die zijn tegenstander niet kon pareren, Henk won op overtuigende wijze.

Toen begon het lange wachten. Jan Aalbers speelde aan bord 1 wel een zeer open stelling waarbij hij materiaal achterstond. Maar Jan had zijn stukken scherp gericht op de koning van de tegenpartij die grote moeite had de aanvallen tegen te houden. Uiteindelijk is het remise geworden.

Alexander Schippers speelde aan bord 2 een gedegen partij. Hij was de laatst spelende speler en onze oogjes begonnen klein te worden. Hij mocht van de teamleider remise spelen, de buit was al binnen. Op het laatst uiteindelijk remise.

Uitslagen:
Bord 1: Jaap Hiklle - Jan Aalbers ½-½
Bord 2: Markjan van Dodeweerd- Alexander Schippers ½-½
Bord 3: Matthijs van Dodeweerd - Henk Brouwer 0-1
Bord 4: Arie van Surksum - Marinus Mulders ½-½
Bord 5: Ricus Goossens - Paul van Deemen ½-½
Bord 6: Rob van Oosterom - Patricia van Wachtendonk 0-1

Het werd 4-2 voor SMB 5. Er is goed gespeeld door ons team en niemand heeft verloren. Ik ben blij met deze goede start.

Paul van Deemen
Teamleider SMB 5