home nieuws agenda interne competitie jeugd interactief over smb contact
nieuwsoverzicht 2023
nieuwsoverzicht 2022
nieuwsoverzicht 2021
nieuwsoverzicht 2020
nieuwsoverzicht 2019
nieuwsoverzicht 2018
nieuwsoverzicht 2017
nieuwsoverzicht 2016
nieuwsoverzicht 2015
nieuwsoverzicht 2014
nieuwsoverzicht 2013
nieuwsoverzicht 2012
nieuwsoverzicht 2011
nieuwsoverzicht 2010
nieuwsoverzicht 2009
nieuwsoverzicht 2008
nieuwsoverzicht 2007
nieuwsoverzicht 2006
nieuwsoverzicht 2005
nieuwsoverzicht 2004
nieuwsoverzicht 2003
nieuwsoverzicht 2002
nieuwsoverzicht 2001
nieuwsoverzicht 2000

SMB 4 voortvarend van start

woensdag 16 november 2016
SMB 4 is het externe competitieseizoen goed begonnen. Met twee overwinningen staat het team er prima voor in klasse 3G. Vanwege studieperikelen was ik nog niet toegekomen aan het schrijven van een verslag van de eerste wedstrijd, dus bij deze een dubbelverslag.

Laat ik bij het begin beginnen. Mook 2 was de eerste tegenstander in 't Hert. SMB 4 was op één plek gewijzigd ten opzichte van vorig seizoen: René van den Bosch kon (ook al vanwege studie) niet meer meespelen en voor hem kwam Alexander Greefhorst in de plaats. Helaas kon die bij onze eerste wedstrijd ook niet, maar ik vond Paul van Deemen bereid zijn plek over te nemen. Paul was tevens als eerste klaar: hij verloor al vroeg en stuk zodat zijn Mookse naamgenoot Paul Beurskens de winst naar zich toe kon trekken.

Daarna volgden echter twee winstpunten voor de onzen. Matthijs kwam al vlot goed te staan tegen Hein van der Linden en speelde het bekwaam uit. Ook Michel speelde een goede partij en liet Hans van den Ende uiteindelijk kansloos. Helaas was ikzelf niet opdreef en daar wist Huub Blom wel raad mee: 2-2.

Toen waren er nog twee partijen bezig. Roel speelde een spannende partij tegen Harry Smits, maar Dorus was aan het winnen tegen Wim Hopman. Met een stuk voor gaf hij het niet meer uit handen: 3-2. Harry Smits moest toen winnen voor Mook, maar in een ultieme poging verloor hij twee pionnen. Met voor Roel nog iets minder dan twee minuten en voor zijn tegenstander nog luttele seconden op de klok was dit een goed moment voor Roel om remise aan te bieden, wat aanvaard werd: 3½-2½ en de winst was binnen!

De tweede wedstrijd was uit bij De Toren Arnhem 8. Ditmaal was Alexander wel, maar Michel niet van de partij. Voor hem vond ik Marinus als invaller. Blijkbaar zijn onze invallers niet van de lange partijen, want ook Marinus was als eerste klaar. Wat Paul niet lukte, lukte Marinus wel: hij haalde een half punt binnen voor ons team. Hij stond een stuk achter tegen twee pionnen, maar volgens mijn teamgenoten was de remise tegen Jan Schoemaker terecht.

Ondertussen zag het er op de andere borden echter al goed uit. Roel zette ons op voorsprong door een stuk te offeren tegen Kees Spruijt, waar die zo van schrok dat hij maar meteen opgaf. Roel had hoe dan ook heel goed gestaan, maar had nog wel even moeten werken om de winst veilig te stellen. Alexander luisterde zijn debuut in het vierde op met een prima overwinning na stukwinst tegen Hendrik Elsinga. Dorus won eveneens een stuk tegen Franke van Netten en stelde de winst veilig: ½-3½.

De resultaten van Matthijs en ik deden er voor de teamuitslag dus niet meer toe. Matthijs en Alex Versteeg speelde een complexe partij die uiteindelijk in remise eindigde. Een goed resultaat voor Matthijs, die 150 ratingpunten minder had. Ik was als laatste klaar. Bij ½-2½ in ons voordeel had ik remise aangeboden gekregen, maar ik vond mezelf iets beter staan en besloot dus door te spelen, zeker omdat de matchwinst nog niet volledig binnen was. Ik kwam ver, maar op het moment suprême koos ik een zeer ongelukkig plan waardoor ik ineens in de problemen kwam. Ik belandde in een eindspel met koning + pion op e7 voor mij (ik was Wit) tegen koning + dame voor mijn tegenstander. De stelling was gewonnen voor Zwart en dat wist ik, maar mijn tegenstander kreeg het onder grote tijdsdruk niet voor elkaar en berustte uiteindelijk in een puntendeling. Zo wisten we de avond ongeslagen af te sluiten en konden we met een mooie 1½-4½ overwinning huiswaarts keren. In december komt Millingen 1 op bezoek.

Lucas de Jong


wachtwoord vergeten?