home nieuws agenda interne competitie jeugd interactief over smb contact
nieuwsoverzicht 2023
nieuwsoverzicht 2022
nieuwsoverzicht 2021
nieuwsoverzicht 2020
nieuwsoverzicht 2019
nieuwsoverzicht 2018
nieuwsoverzicht 2017
nieuwsoverzicht 2016
nieuwsoverzicht 2015
nieuwsoverzicht 2014
nieuwsoverzicht 2013
nieuwsoverzicht 2012
nieuwsoverzicht 2011
nieuwsoverzicht 2010
nieuwsoverzicht 2009
nieuwsoverzicht 2008
nieuwsoverzicht 2007
nieuwsoverzicht 2006
nieuwsoverzicht 2005
nieuwsoverzicht 2004
nieuwsoverzicht 2003
nieuwsoverzicht 2002
nieuwsoverzicht 2001
nieuwsoverzicht 2000

Tweede gezamenlijke speeldag AB jeugd

zondag 20 november 2005
Tweede gezamenlijke speeldag AB jeugd

Lars kon deze keer niet meedoen, maar Jelle wilde wel voor hem invallen. Nadat Kees iedereen had opgehaald reden we naar Den Bosch. In de auto nog het een en ander besproken over de tegenstanders enz. Ook kregen we nog een aanmoedigend smsje van Lars!! Verder heb ik me voorgenomen minder te praten tijdens de autorit, want als je even niet oplet moet je ook nog een verslag schrijven (maar dat doe ik met veel plezier hoor :P). Maar zo kwamen we vol goede moed en ruim op tijd (misschien moet ik toch maar eens die routeplanner van Kees vertrouwend, want we reden niet één keer fout..) aan in Den Bosch voor de 4e en 5e ronde.

De 4e ronde moesten we tegen “De combinatie”, het zou een moeilijke wedstrijd worden. Mike verloor soepel in de opening een pion en de compensatie....die was ver te zoeken, ook kreeg hij nog een geïsoleerde dubbelpion op de f-lijn (ik denk dat hij daar al wel verloren stond). Jelle ruilde in de opening al snel de dame’s af en kreeg een remiseachtige stelling op het bord. Roy speelde een opening die hij die ochtend nog even snel had bekeken en dat pakte goed uit. Hij kreeg zijn geofferde pion weer terug en zijn tegenstandster kon niet meer rokeren. Ik kreeg zelf wel een goede stelling op het bord (het bleek zelfs dat ik nog theorie speelde) en er was eigenlijk niet veel aan de hand met mijn stelling. Vervolgens keek ik weer bij Mike en zag er een eindspel was ontstaan met allebei een toren en een loper (maar van ongelijke kleur) en een zooi pionnen. Dat was nog niet zo soepel gewonnen, dus ik denk dat Mike toen wel wat kansjes had op remise (even voor de duidelijkheid: dit kwam doordat de tegenstander alles had geruild). Roy kwam steeds beter te staan en Jelle had nog steeds een remiseachtige stelling op het bord en bij mij was ook nog niet zo veel veranderd. De tegenstander van Jelle bood remise aan, maar Jelle moest nog even doorspelen van Kees. Later was het echt remise en kond hij er niet onderuit komen. Mike verliest het eindspel toch nog en Roy wint netjes. Zo stond het dus 1,5-1,5 en was alleen ik nog bezig. Ondertussen was er in tijdnood iets fout gegaan en stond ik iets slechter. Uiteindelijk verloor ik en was de einduitslag 1,5-2,5 voor de tegenstanders.

Toen hadden we even pauze om daarna weer aan de bak te gaan tegen Moira-Domtoren. In de pauze niet zoveel gedaan...behalve wat geschaakt enz.. ow ja en Lars even op de hoogte gehouden wat we hadden gedaan (dat wilde hij toch graag weten want hij vond het erg jammer dat ie niet meekon). Toen moesten we weer op weg naar de koude speelzaal om er nog even goed voor te gaan zitten (5e ronde). Jelle speelde de afruilvariant van het Frans, Roy kreeg een tegenstandster (jawel alweer een meisje) die de opening tamelijk slap speelde. Ik stond na de opening een pion voor en de tegenstander had niet echt compensatie. De partij van Mike snapte ik niet echt (en hij wilde er zelf ook niet al te veel over vertellen), maar ik zal proberen de hoofdlijnen aan te geven... De opening speelde hij niet helemaal goed (is mijn mening) en later “offerde” hij een stuk. Daar had hij een beetje compensatie met zijn aanval. Maar zijn tegenstander snoepte een hoop pionnen en toen Mike zijn stuk weer terugwon (de tegenstander gaf deze weg, maar anders had hij het stuk ook wel teruggewonnen hoor ;) ) stond hij een hand vol pionnen achter. Later wist zijn tegenstander alles af te ruilen en hield hij zelfs een stuk meer over (en die hoop pionnen), toen hield Mike het maar voor gezien. In die tussentijd had Roy gewonnen (hij moest wel, want na de eerste partij deed hij deze uitspraak: “meisjes kunnen niet schaken!”). Hij kwam door de stelling van zijn tegenstandster heen en won een stuk en maakte het toen netjes af. Jelle ruilde alle stukken en won toen soepel het eindspel (mede door zijn techniek)! Toen stond het 2-1 voor ons en was ik (alweer) als laatste bezig. Ik stond wel goed, nog steeds een pion voor. Maar toen produceerde ik een hoop slechte zetten achter elkaar en stond ik verloren. Later verloor ik dan ook. Toen was het 2-2, tegen een team waar we toch echt op meer hadden gehoopt. We zullen dan ook de laatste twee rondes er goed ons best moeten doen om nog in deze klasse te blijven.

Martine

wachtwoord vergeten?