Te goed, wel veel geleerd...

zaterdag 11 februari 2017

SMB 7j mocht op vrijdagavond spelen tegen PION 4 in Groesbeek. PION 2 en 3 speelden ook thuis, dus het was erg gezellig in de kelder van de Mallemolen.

Yke, spelend op bord 4 met zwart tegen Jan van Kessel, was als eerste klaar. Yke kwam goed uit de opening ("saai", volgens Yke) en zelfs even een (moeilijk verdedigbare) pion voor, maar trapte daarna in twee paardvorkjes, waardoor ze een volle toren achterkwam. Ze speelde nog een tijdje door, maar zag al snel in dat er weinig meer te halen viel.

Broer Guus speelde op bord 2 met zwart tegen Jacques Thijssen. Guus had zin in een snel potje, maar zijn tegenstander dacht daar anders over en vooral lang na. Met succes, want toen, in verder evenwichtige stelling, Guus' ongeduldige paard naar de rand sprong, verloor Guus een pion, een paar zetten later een kwaliteit en weer een paar zetten later een loper. Solidair met zijn zus, gaf Guus zich snel gewonnen.

Lena speelde op bord 3 met wit tegen Anton Grutters. Ook Lena kwam helemaal niet verkeerd uit de opening, dacht goed en rustig na, maar zag op het verkeerde moment toch ook een paard over het hoofd, wat haar een loper kostte. Met een open g-lijn kon Lena nog een tijd de druk op haar tegenstander houden en dapper tegenstribbelen, maar de nederlaag niet meer voorkomen.

Lise speelde op bord 1 met wit tegen Henk Arts jr (!). Een pionoffer in de opening gaf Lise actief spel, maar door slim te verdedigen, wist haar tegenstander langzaam maar zeer zeker het initiatief over te nemen. Na "een mooie partij" (volgens zowel Lise als haar tegenstander) en 2 uur strijd moest Lise zich gewonnen geven. De analyse na de partij was zo mogelijk nog mooier dan de partij zelf.

Kortom, bordpunten zaten er tegen de sterke en zeer ervaren tegenstanders van PION 4 niet in, leermomenten des te meer. Met de extra bagage en vol goede moed maken we ons op voor de laatste 2 ronden, in de hoop en het vertrouwen nog wat punten binnen te kunnen halen.

Tom Heskes