home nieuws agenda interne competitie jeugd interactief over smb contact
nieuwsoverzicht 2023
nieuwsoverzicht 2022
nieuwsoverzicht 2021
nieuwsoverzicht 2020
nieuwsoverzicht 2019
nieuwsoverzicht 2018
nieuwsoverzicht 2017
nieuwsoverzicht 2016
nieuwsoverzicht 2015
nieuwsoverzicht 2014
nieuwsoverzicht 2013
nieuwsoverzicht 2012
nieuwsoverzicht 2011
nieuwsoverzicht 2010
nieuwsoverzicht 2009
nieuwsoverzicht 2008
nieuwsoverzicht 2007
nieuwsoverzicht 2006
nieuwsoverzicht 2005
nieuwsoverzicht 2004
nieuwsoverzicht 2003
nieuwsoverzicht 2002
nieuwsoverzicht 2001
nieuwsoverzicht 2000

SMB-jeugd in den vreemde (II)

maandag 23 oktober 2017
De krappe speelzaal
Elst

Liefst 12 SMB-ers/sters speelden mee in dit bekende toernooi te Elst. Omdat de gebruikelijke
outillage bezet werd door een begrafenisbijeenkomst en later een bruiloftsfeest waren de 88 schakertjes in één zaal geperst en was er nog een (te) klein zaaltje beschikbaar voor ouders en begeleiders. Alle waardering voor de organisatie dat men ondanks deze malheur zich niet heeft laten afschrikken en er het beste van heeft getracht te maken. Hierdoor en door het grote aantal aanwezige SMB leden heeft Uw vliegende reporter zich ditmaal moeten beperken -met pijn in het hart- tot de uitslagen, wat gestolen foto’s en een enkel commentaar.In de A groep wist Lise ongeslagen te blijven tot de laatste en beslissende ronde. In het late eindspel dienden beide koningen eerst een vrijpion van de tegenstander onschadelijk te maken om dan terug te keren naar de overgebleven eigen 2 pionnen. De vrijpion van de tegenstander van Lise was het verst verwijderd waarna Lise haar koning omlegde. Jammer, maar een 2e plaats met 5 uit 7 is natuurlijk een zeer goed resultaat.

In de C-groep startte Jesper met 3/3, waarna de machine een beetje haperde. Toch werd Jesper 2e met 5/7 en gedeeld 1e zelfs. Keurig gedaan!

De F-groep was voor Josephine een eitje. Ze werd afgetekend 1e met 6,5 uit 7. In dezelfde groep maakte Chris zijn debuut en sprokkelde 2 punten bijeen en liet zien in dit gezelschap thuis te horen. Goed gedaan!

Ook de volgende groep (G) leverde een SMB overwinning op: Maarten begon met 3 uit 3 liet een paar steekjes vallen maar won uiteindelijk met 6 uit 9 de groep. Prachtig! Maarten verloor onder andere van clubgenootje Cecilia die als jongste zich uitstekende weerde in dit sterke gezelschap en met 5/9 een verdiende en mooie 4e plaats wist te veroveren. Ook Gijs weerde zich geweldig en veroverde 4 punten. Mooi!

Ook in de H-groep speelden 3 SMB-ers die elkaar het leven probeerden zuur te maken. Menno werd hier 3e (gedeeld 2e) met 5,5 punten. Een halfje minder scoorde Pim wat een goede 5e plek opleverde. Mees scoorde met 2,5 punten minder dan waar hij gezien het spel recht op had. Met pijn in mijn buik zag ik hem diverse malen in winnende positie net eventjes het verkeerde stuk aanraken. Ik weet zeker dat je dit de volgende keer niet meer overkomt.


Evenals anderen maakt ook Teun zijn toernooi debuut. En hoe! Met grote vanzelfsprekendheid incasseerde hij het ene punt na het andere. Op mijn eigen blocnootje had ik hem 7 punten toebedeeld, maar ik bleek me vergist te hebben. Teun scoorde 6 punten en werd zo 3e in zijn groep.Toch een podiumplaats. Een prima toernooidebuut. Ga zo door!

In de J-groep speelde Job voor het eerst een toernooi: met 4,5 punt, dus een 50% score, werd hij keurig 6e. In zijn derde partij kwam hij met glinsterende oogjes naar me toe om te zeggen dat zijn tegenstander had opgegeven omdat Job een Dame haalde. Ja, dat zou ik dan ook doen als ik tegen Job zou spelen.

Resumerend, met 2 groepsoverwinningen, 2 tweede plaatsen , 2 derde plaatsen en ook nog goede prestaties met veel speelplezier van de overigen kunnen we terugzien op een mooi toernooiresultaat.

Henny Goverde

De volledige uitslag is hier te vinden (doorklikken in menubalk naar “Jeugd” en dan “IJSCO”).

Hieronder enkele foto's van Babette Pauwels (moeder van Josephine) gevolgd door foto's van de organisatieCecilia Jesper Josephine Lise kijk op je bord!
Mees en Pim Teun
Prijsuitreiking aan Cecilia Prijsuitreiking met Chris, Josephine en Zwijn Prijsuitreiking met Jesper Prijsuitreiking met Job
Prijsuitreiking met Lise Prijsuitreiking met Maarten, Cecilia en Gijs Prijsuitreiking met Pim Prijswinnaar Teun


wachtwoord vergeten?