home nieuws agenda interne competitie jeugd interactief over smb contact
nieuwsoverzicht 2023
nieuwsoverzicht 2022
nieuwsoverzicht 2021
nieuwsoverzicht 2020
nieuwsoverzicht 2019
nieuwsoverzicht 2018
nieuwsoverzicht 2017
nieuwsoverzicht 2016
nieuwsoverzicht 2015
nieuwsoverzicht 2014
nieuwsoverzicht 2013
nieuwsoverzicht 2012
nieuwsoverzicht 2011
nieuwsoverzicht 2010
nieuwsoverzicht 2009
nieuwsoverzicht 2008
nieuwsoverzicht 2007
nieuwsoverzicht 2006
nieuwsoverzicht 2005
nieuwsoverzicht 2004
nieuwsoverzicht 2003
nieuwsoverzicht 2002
nieuwsoverzicht 2001
nieuwsoverzicht 2000

En Passant

woensdag 8 november 2017
Heb al maanden een zwaar gemoed. De oorzaak daarvan is mijn eigen lafheid. Ben in het begin van dit seizoen laf begonnen, en dacht het gaat wel over. Het zal wel slijten, maar het slijt niet. Loop nu al weken rond met dat gevoel. Eigenlijk rest me niets anders meer, dan het openbaar te maken. Als ik dit hier ga zeggen, denk ik dat mijn gemoed niet meer zo zwaar zal zijn. Zal nog wel even duren, omdat ik zo lang met dat laffe karakter heb rondgelopen.

Wat had ik het begin van het seizoen willen doen. Ik had naar de ledenvergadering willen komen en het volgende willen inbrengen: “Wij zijn de club, die Strijd Met Beleid heet. Die naam kun je niet zo maar gebruiken, dat betekent dat alle leden moeten strijden met beleid. Daarvoor zou ik de voorzitter willen vragen om aan alle leden hun schaakboeken van het afgelopen seizoen op te vragen. Dan kan er bepaald worden wie er met beleid strijdt.”

Kan me voorstellen dat er een comité van wijze schakers, met een ELO rating die er toe doet, gaat bepalen wat beleid is en wat strijd is. Dit comité zal vanzelfsprekend het verschil makkelijk kunnen zien tussen schakers, die zo nu en dan een foutje maken, maar in aanleg strijders met beleid zijn. En schakers, die weten hoe de stukken lopen, maar daar houdt het zo beetje op.

Ben bang dat mijn boekje zal laten zien, dat ik strijd. Maar alleen strijden om de strijd en verre van beleid. In mijn boekje staan partijen, waarbij ik na een aantal zetten opeens in de aanval schiet. Ik strijd zonder beleid, en daarmee zou de voorzitter een streep moeten trekken. Hij zou schakers, zoals ik, zonder pardon uit de club moeten zetten. Wellicht zou hij me kunnen aanbevelen bij UVS. Ik denk, dat een club van vrienden, beter overweg moet kunnen met een schaker zonder beleid. De voorzitter zou goed woordje voor me kunnen doen, iets in de trant het levert wat contributie op, maar verwacht er schaaktechnische niets van.

Henk


wachtwoord vergeten?