SMB jeugd in den vreemde (III)

donderdag 9 november 2017

Verslag IJSCO toernooi te Zutphen


Liefst 7 SMB jeugdspelers/-eesters waren op zaterdag 4 november naar het mooie Zutphen getrokken om de krachten te meten met anderen. In de 8 groepen troffen we in de B-groep Mathias aan, in C Lena, in E Josephine, in F Cecilia, in G Teun, en in H Thibault en Quintus.
Mathias startte in de B-groep met een nederlaag. Hij herstelde zich met twee opeenvolgende overwinningen, gevolgd door een remise met daarna alleen nog maar zeges; drie in totaal. Mag ik daar 3 uitroeptekens achterzetten? Jazeker: !!! Hierdoor won Mathias de groep met een TPR van 905.
Dat kan ik ook dacht Lena in de C-groep, maar ai: een TPR van 904. Lena startte met 3 zeges, een klein dipje met een nul, maar daarna weer even orde op zaken gesteld met alleen maar overwinningen en de 1e plek in haar groep: Lena is “back”. Men zij gewaarschuwd!
In de E-groep had Josephine een complete “off-day”. Ik kan er niet meer van maken, maar niet getreurd: ik ben er zeker van dat ik de volgende keer kan schrijven: Josephine is “back”.

Cecilia had een prima dag na een aarzelend begin. Maar met 3 zeges op rij zette ze orde op zaken en behaalde een mooie 3e plaats (TPR: 371).


De grote winnaar was Teun, die in de G-groep alles won en daardoor 7 punten (TPR: 601) te pakken kreeg. Al was zijn laatste partij een dubbeltje op zijn kant. En mat zetten met de Koning en Toren tegen een K moeten we ook nog maar eens doornemen.

Bij de H-groep hadden we 2 spelers: Thibault behaalde een keurige 4e plek met 4 punten (TPR: 181) en Quinten moet nog duidelijk wennen aan een toernooi, maar behaalde toch een mooie overwinning.

Conclusie: van de 6 groepen waar we aan deelnamen werden er 3 gewonnen en met nog een podiumplaats voor Cecilia kunnen we tevreden zijn. Al met al een mooi resultaat voor “onze” jeugd op dit zeer plezierige en soepel georganiseerd toernooi.

Dit smaakt naar meer: het eerstvolgende toernooi is op 2 dec in Zwolle (wel een beetje ver) maar dichter bij is in Millingen op 16 dec een mooi IJSCO toernooi: gaan we met zijn allen naar toe!

Henny Goverde