home nieuws agenda interne competitie jeugd interactief over smb contact
nieuwsoverzicht 2023
nieuwsoverzicht 2022
nieuwsoverzicht 2021
nieuwsoverzicht 2020
nieuwsoverzicht 2019
nieuwsoverzicht 2018
nieuwsoverzicht 2017
nieuwsoverzicht 2016
nieuwsoverzicht 2015
nieuwsoverzicht 2014
nieuwsoverzicht 2013
nieuwsoverzicht 2012
nieuwsoverzicht 2011
nieuwsoverzicht 2010
nieuwsoverzicht 2009
nieuwsoverzicht 2008
nieuwsoverzicht 2007
nieuwsoverzicht 2006
nieuwsoverzicht 2005
nieuwsoverzicht 2004
nieuwsoverzicht 2003
nieuwsoverzicht 2002
nieuwsoverzicht 2001
nieuwsoverzicht 2000

SMB jeugd op Rabotoernooi Millingen

zondag 1 december 2002
Het RABO-jeugdschaaktoernooi te Millingen maakt onderdeel uit van de IJsco cyclus een reeks opeenvolgende toernooien. De SMB jeugd was vertegenwoordigd door een aantal van haar sterkere jeugdspelers, Chito Vergeer, Roy v.d. Hatert en Mike Baardman. Een drietal wat ook in de interne OSBO competitie al van zich had laten spreken door (met Manuel Kerssemakers als vierde speler) te promoveren naar de topklasse. De verwachtingen waren dan ook hoog gespannen en niet ten onrechte zoals zou blijken.

Na de gebruikelijke toespraken ging het toernooi van start met 80 deelnemers, waarbij Chito en Roy al direct tegen elkaar uit moesten komen, de pot werd gewonnen door Chito. Daarna ging het steevast goed met de SMB jeugd en t/m de vijfde ronde werden de eerste drie borden bezet door de drie SMB spelers (zie foto).

Hierna keerde het tij enigszins en Mike en Roy zakten iets af naar het vijfde en zesde bord. Chito niet, op vrijdag was het nog onduidelijk of hij mee kon spelen omdat hij was geveld door de griep, tijdens het toernooi was hier niets meer van te merken. Hij speelde rustig de ene na de andere partij uit en liet zich niet van de wijs brengen door de reputatie die sommige jeugdspelers al hebben.

Veel van de jeugdspelers kennen elkaar en er werd dan ook steeds driftig gespeculeerd wie kanshebbers waren op een ereplaats. Bij de start van het toernooi werd de naam van Chito hierbij nog niet genoemd. In de zesde partij kwam Chito uit tegen Mike, voor hem een spannende en belangrijke partij, tijdens de interne SMB competitie had Chito nog steeds verloren van Mike. Hij liet zich hierdoor echter niet van de wijs brengen en wist in een mooie en spannende partij deze op zijn naam te schrijven.

Tijdens de zevende en laatste pot stonden er twee spelers op een eerste plaats met 5.5 uit 6, Chito en Jasper Bons. Beide wisten hun laatste partij ook te winnen zodat de weerstandspunten de uitslag moesten bepalen. Omdat Chito sterkere tegenstanders had gehad was voor ons de uitslag al duidelijk. Chito op de eerste plaats!! Ook Roy speelde echter een zeer verdienstelijk toernooi en wist op een fraaie vierde plaats te eindigen. Voor Mike was het een teleurstellend toernooi, ging hij vorig jaar nog met de beker naar huis, nu moest hij genoegen nemen met een tiende plaats.

Alles bij elkaar kijken we terug op een gezellig toernooi, waarbij duidelijk is geworden dat de SMB jeugd sterk aanwezig kan zijn op dit soort toernooien. En de uitnodiging voor volgend jaar werd ons al weer meegegeven.

wachtwoord vergeten?