Schaken op zaterdag in de KNSB-competitie

woensdag 21 februari 2018

Met ingang van het komende schaakjaar 2018-2019 krijgt de club de mogelijkheid om één of meerdere teams op de zaterdag te laten spelen in een regionale KNSB-competitie. Het speeltempo zal anders zijn dan in de OSBO-competitie op de doordeweekse avonden, namelijk anderhalf uur voor de eerste 40 zetten, na de tijdcontrole een half uur voor de rest van de partij, met vanaf zet één 30 seconden per zet erbij. Het aardige is dat deze nieuw te vormen vierde klasse KNSB (onder de bestaande derde klasse, waarin SMB 1 speelt) een extra mogelijkheid biedt om te spelen; je hoeft dus de doordeweekse teamwedstrijden in de OSBO niet op te geven.

Als bestuur willen we graag peilen hoe het staat met de belangstelling voor het spelen op zaterdag in de KNSB-competitie. Als je denkt dat het wat voor je is, meld je dan via e-mail bij Eric de Ridder of zet je naam op de intekenlijst die klaar ligt op de clubavonden.

En mocht je nog extra informatie willen over het spelen op zaterdag, dan kun je natuurlijk ook altijd een bestuurslid aanspreken op de clubavond.


Namens het bestuur,

Huub Jansen