Waalkade schaaktoernooi

woensdag 18 april 2018

Op zondag 27 mei 2018 organiseert SMB voor de 17e keer het Waalkade schaaktoernooi. De opzet is als vanouds, elk team bestaande uit 4 spelers speelt 7 rondes van 20 minuten per persoon per partij in cafés en terrassen op en rond de Waalkade. Ook een bootlocatie doet mee.

Het toernooi heeft een gezellig karakter, maar er zijn ook prijzen te winnen. Geldprijzen voor degenen die sportief de beste prestatie leveren en troostprijzen voor degenen die een wat mindere dag hebben. Daarnaast is er een prijs voor de meest originele teamnaam.

Er zijn twee rating-competitiegroepen, dus qua speelsterkte komt iedereen aan zijn trekken. Grootmeesters maar ook de doorsnee clubspelers/thuisspeler vinden hun plek. Deelnamekosten per team: 40 euro, wat voor het overgrote deel terecht komt in de prijzenpot.

Een deelnemend team krijgt op de toernooi dag bij aanmelding een looprooster met daarop voor elke ronde de speellocatie en begintijd. Na 3 rondes is er een pauze, waarin u kunt lunchen.

9.30-10.00 verzamelen bij de startplek café Vivaldi aan de Waalkade.
10.30 uur begin eerste ronde, ongeveer 17.30 uur prijsuitreiking.

Opgave via de website van het Waalkadetoernooi. Opgave uiterlijk woensdag 23 mei a.s. Er kunnen maximaal 16 teams meedoen. Er wordt voorrang gegeven aan de snelste aanmeldingen. Het wordt vast weer een spannend en gezellig schaakevenement.