Roy van den Hatert snelschaakkampioen van SMB

donderdag 3 mei 2018

Na een enerverende en zenuwslopende avond snelschaken bleek Roy van den Hatert de sterkste. Hij versloeg in de finale Pieter van Groenestijn, de kundige organisator van het toernooi. In de strijd om de derde plek versloeg Bram Rijkschroeff de enige schaker die van Roy wist te winnen, Jelle van Deemen. Eric de Ridder was terecht trots op zijn vijfde plaats, al had hij dan een keer een gelukje doordat Valentijn, die een abonnement heeft op onreglementaire zetten, in volslagen gewonnen stelling mis greep.

Roy van den Hatert is nu tweemaal op rij snelschaakkampioen van SMB, een feit dat tot de prijsuitreiking jongstleden dinsdag een goed bewaard geheim was gebleven tussen de kampioen en de voorzitter.

Het sportief gespeelde kampioenschap werd met de deelname van drie jeugdspelers, Cecilia, Lena en Tuur, een bijzondere gebeurtenis. Ze kregen veel lof voor hun creatieve spel. Een groot compliment verdienen ook de jeugdtrainers en begeleiders die hieraan hebben bijgedragen.

Oh ja, de gefrituurde hapjes gingen er weer in als Gods woord in een ouderling. Dank aan Valentijn en Erik voor de welkome suggestie.

Huub Jansen

De foto's hierboven zijn van Huub Jansen en hieronder van Hans van Leeuwen.