home nieuws agenda interne competitie jeugd interactief over smb contact
nieuwsoverzicht 2023
nieuwsoverzicht 2022
nieuwsoverzicht 2021
nieuwsoverzicht 2020
nieuwsoverzicht 2019
nieuwsoverzicht 2018
nieuwsoverzicht 2017
nieuwsoverzicht 2016
nieuwsoverzicht 2015
nieuwsoverzicht 2014
nieuwsoverzicht 2013
nieuwsoverzicht 2012
nieuwsoverzicht 2011
nieuwsoverzicht 2010
nieuwsoverzicht 2009
nieuwsoverzicht 2008
nieuwsoverzicht 2007
nieuwsoverzicht 2006
nieuwsoverzicht 2005
nieuwsoverzicht 2004
nieuwsoverzicht 2003
nieuwsoverzicht 2002
nieuwsoverzicht 2001
nieuwsoverzicht 2000

Verslag 3e periode 2017/2018 SMB jeugd intern

maandag 30 juli 2018
Overzicht Jeppe en Siebo Ilya geeft simultaan
Henny schept orde in chaos Cecilia Het laatste rondje
Een van de vele prijsuitreikingen


Verslag 3e periode 2017/2018 van de Jeugd van SMB Intern


Op 16 maart 2018 werd begonnen met de 3e periode van de interne competitie. In deze periode meldden zich 11 gasten aan van wie er tot nu toe 3 lid zijn geworden. Hierdoor liep het ledental op van 71 tot 74 met nog een klein aantal gasten die voornemens zijn lid te worden. Door het uitvallen van speeldagen door de 4 mei herdenking, Koningsdag, het Pieter van Groenestijn toernooi en de Bonte Avond bleven er 12 competitiedagen over. Op de 12 overgebleven avonden werden er 686 partijen gespeeld waarvan 167 voor de puntenlijst. Het percentage aanwezigen bedroeg op de competitie avonden 62,7.

Ook nu kon het trainerscollectief weer uitgebreid worden ditmaal met Rowan Peussen. Daar staat tegenover dat we met pijn in het hart aan het einde van de periode afscheid moesten nemen van Maarten Smit. Van harte bedankt, Maarten, voor je trouwe inzet. In totaal hebben we nu 10 trainers en een drietal invallers die de trainingen verzorgen.

Behalve de normale trainingen op de vrijdagavond werden door Bram, Maarten en Hans ook extra privétrainingen gegeven voorafgaande aan de speelavond en op de dinsdagavond. Daarnaast hebben we in de persoon van Babette Damen ook een vertrouwenspersoon -namens de ouders- die regelmatig op de vrijdagavond aanwezig zal zijn.

In de Koningsgroep eindigde Willemijn Bijleveld op de 1e plaats gevolgd door Lena Scheurwater en Gijs Verbruggen.

De Damegroep werd gewonnen door Menno van den Berg vóór Mees Tjwa en Teun Cloosterman.

In de Torengroep was Ernst van den Bogaart te sterk voor de rest, en eindigde Joris Klein Entink op de 2e en Thibault Freijse op de 3e plaats.

De Lopergroep werd een zege voor Hent van As. Quintus Keij en Ecem Erkaslan werden 2e en 3e.

De Paardgroep werd een prooi van Manu van Seyen. Ex aequo 2 werden Cinar Erkaslan en Tayyib Bulut.

In principe gaan de drie eersten over naar een hogere groep, behalve natuurlijk die van de Koningsgroep.
Kort voor het einde besloten we i.p.v. de bekende Tony Chocolonies medailles uit te reiken aan de drie bovensten van elke groep. De medailles van de Koningsgroep worden in september gegeven.

De nummers 1 t/m 5 van de puntenlijst -Pim van Scherpenzeel, Nout van Zalk, Ecem Erkaslan, Thibault Freijse en Quintus Keij- kregen de Tony Chocolonies.

In deze 3e periode werd ook nog de 2000ste partij gespeeld en wel door Tayyib Bulut en Iris van Hartingsveldt. Zie hier.

Tot slot en niet in de laatste plaats werd diegene van de 3 periodekampioenen die het best in de drie periodes geëindigd was de Jeugd clubkampioen. Dat was WILLEMIJN BIJLEVELD die de kampioensbeker kreeg overhandigd. De 2e prijs was voor Mathias Freijse en de 3e prijs voor Josephine Damen. Ook deze twee kregen een beker.
Daarnaast waren er nog troostprijzen voor de beste drie van de K-groep die geen periodetitel hadden behaald: Tuur, Lena en Jesper.

Extra prijzen waren er voor Brandon (lang afwezig door ziekte van zijn vader), Ilva (aanmoedigingsprijs, Feije (rustigste speelster), Jeppe (de jongste speler), en Cecilia (de progressieprijs).

De prijzen zijn uitgereikt op de Bonte Avond. Bij afwezigheid worden de prijzen in september overhandigd. Op de Bonte Avond werd een Simultaan gegeven door Ilya Razdolsky, werd het strategoschaak en doorgeefschaak beoefend en kon de jeugd samen met Eline en Rowan aan de slag op het Grote Schaakbord.
Het PvG toernooi werd gewonnen door Mathijm zie hier.


Henny Goverde
wachtwoord vergeten?