Verslag 1e periode interne competitie jeugd '18/'19

door Henny Goverde, zaterdag 29 december 2018


In september werd gestart met 53 jeugdleden. Aan het einde van de 1e periode (23 november) was het aantal leden weer opgelopen naar 64.

Het trainercollectief bestaat uit Bram Rijkschroeff, Hans van Leeuwen, Jan Aalbers, Thomas Manschot, Karim Azam, Rowan Peusen en Isai Zorlu. De administratieve en organisatorische begeleiding wordt verzorgd door Anne Bijleveld en Henny Goverde.

In totaal werden in alle competities 763 partijen gespeeld, waarvan 193 voor de puntenlijst. Het aanwezigheidspercentage van de jeugdleden in deze periode, inclusief de vakantietijd, bedroeg in genoemde periode 72.

De Koningsgroep werd gewonnen door Cecilia Pereira Garza met ex aequo op te 2e plaats Jesper van Benthem en Willemijn Bijleveld. In de Damegroep won Link de Witt vóór Julius Pennings, 2e, en David Militonian, 3e. De Torengroep werd nipt gewonnen Adin Emons vóór Hente van As en Noah Wennekes. De Lopergroep werd een prooi voor Musab Demirci met Manu van Seyen als 2e en Joep Rijnbeek als 3e. In de Paardgroep was Ilva Steenman oppermachtig en won gedecideerd. Tweede werd daar Iris Van Hartingsveld en 3e Roni Guzel. De winnaars van de groepen kregen allen een Gouden Medaille en de nrs 2 en 3 een zilveren en bronzen plak respectievelijk. Door de toevloed van nieuwe leden werd er niet gedegradeerd en waren er extra promotieplaatsen te verwerven teneinde een goede spreiding van de leden over de diverse groepen te bewerkstelligen

Aan het einde van elke periode krijgen de bovenste 5 spelers van de Puntenlijst een prijs en beginnen weer opnieuw onderaan de lijst. Dat waren dit keer: Joop Hendriks, Hente van As, David Militonian, Jason Aarts en Gijs Verbruggen. Zij kregen de traditionele tablet chocolade.


Henny Goverde