Veenendaal 2 - SMB 2 6-2, mijn laatste verslag!

door Peter van den Berg, woensdag 18 december 2019
Voor onze derde wedstrijd werden we afgelopen zaterdag (15 december) in Veenendaal verwacht. Bekeek je de ratingverschillen, dan was het op voorhand redelijk onwaarschijnlijk dat we een positief resultaat konden behalen. Alhoewel ik de uitslag een beetje geflatteerd vond.

Paul van Deemen, die bereid was om in te vallen, kreeg een geweldige aanval over zich. Met een paar tempo's achter elkaar was het snel mat. De drie jeugdspelers deden het weer erg leuk. Josephine begon goed. Helaas vergiste ze zich in een combinatie met dameverlies. Ze speelde nog wel een tijdje door maar met een dame achterstand is het toch lastig. Jesper op bord zes kon zich ook weinig verwijten. Lange tijd zag het er evenwichtig uit, maar plots was het verloren en kon Jesper opgeven. De eer bij de jeugd werd deze keer gered door Cecilia die haar partij knap won. Jaap stond lange tijd een pion achter maar ik dacht dat hij nog wel kansen had. Dat bleek tegen te vallen.

Zelf deed ik het in de opening al fout. Na herstel in het vervolg leek remise aanstaande. Maar op dat moment maakte ik een foute berekening en kon gelijk opgeven. Dat Lucas verloor van een hele sterke tegenstandster was geen schande. Jan tenslotte haalde in een spannende partij ons tweede wedstrijdpunt.

Mijn laatste verslag

Doel van een verslag was wat mij betreft de club de gebeurtenissen van een team mee te laten beleven door heel SMB. Schaken is ook beleving en je speelt in teamverband. Daarbij gaat mijn voorkeur uit naar partijfragmenten om dat beeldend te maken. We zijn tenslotte een schaakclub geen praatclub. Dit seizoen is nog interessanter vanwege de unieke combinatie van senioren en jeugdleden in ons team. Voor het publiceren van partijfragmenten heb ik de hulp van de teamgenoten nodig. De input bleef na eindeloos getrek mijnerzijds matig. Reactie op mijn stukjes was er nauwelijks. U raadt het al ik voorzie in een behoefte die er helemaal niet is. Een duidelijke reden voor mij om hiermee te stoppen.

Veenendaal 2 SMB 2 6-2
Sanders, C.W.J. (Catheleijne) 1918 Jong de, L. (Lucas) 1623 z-w 1-0
Gunther, M. (Marcella) 1873 Kersten, J.L.H. (Jan) 1724 w-z 0-1
Loonstra, A. (Arjen) 1842 Berg van den, P.M.M. (Peter) 1652 z-w 1-0
Laar van, J. (Jan) 1708 Deemen van, P. (Paul) 1394 w-z 1-0
Dik, P.E. (Pim) 1801 Gelderen van, J.J. (Jaap) 1637 z-w 1-0
Sleen van der, J. (Jan) 1570 Benthem van, J. (Jesper) 828 w-z 1-0
Bulthuis, G.J. (Gerard) 1640 Pereira Garza, C. (Cecilia) 1117 z-w 0-1
Leer, R.J. (Rob) 1421 Damen, J. (Josephine) 916 w-z 1-0
gemiddelde rating 1722 gemiddelde rating 1361