SMB organiseert het OSBO-Kampioenschap Jeugdclubteams D

vrijdag 18 september 2020
Onder auspiciƫn van de Oostelijke Schaakbond verzorgt SMB op zondag 27 september de strijd om het OSBO-Kampioenschap Jeugdclubteams D. Op het toernooi zijn er ook twee tickets te verdienen voor de halve finale van de KNSB Jeugdclubcompetitie D-teams op 7 november 2020. Aan de wedstrijd doen 4 jeugdteams mee. Pallas komt naar Nijmegen met 2 teams. ASV en SMB zijn ieder met 1 team vertegenwoordigd.

Het kampioenschap is in de Ark van Oost in Nijmegen (10.30 - 16.30 uur) en opgezet als een double round robin. In 6 rondes spelen alle teams 2 keer tegen elkaar. De speeltijd bedraagt 15 min. p.p.p.p. + 5 sec. Naast een mooie kampioensbeker voor de eerste plaats en 2 tickets voor de halve finale van de KNSB (plek 1 + 2), is er voor alle spelers een bijzondere medaille voor hun deelname.

Het SMB-jeugdteam bestaat uit: Josephine Damen, Mathias Freijse, Teun Cloosterman, Maarten van Eck en Gijs Verbruggen. Voor de schakers is dit waarschijnlijk de eerste keer om, offline in toernooivorm, op het echte schaakbord te spelen. We wensen de spelers van Pallas, ASV en SMB daarbij extra veel plezier en succes!