Halve finale resultaten van SMB D en E

zondag 26 december 2021
Het SMB D team, bestaande uit Teun Cloosterman, Gijs Verbruggen, Lars Dormans, Thibault Freijse en Charles Peelen, trad op 13 november aan in de halve finale van het Nederlands kampioenschap 2021/2022 voor de D-teams. Deze werd gespeeld in Hoogkerk.

De start was goed: er werd in de 1e ronde gelijk gespeeld tegen Staunton en gewonnen van Moira. Ook in de 3e ronde werd gescoord: een 2-2 gelijkspel tegen Almelo. Toen kon er nog gehoopt worden op een finaleplaats, maar helaas. Tweemaal werd een kansloze nederlaag geleden tegen de nummers 1 en 2: Klim op en ESV.

In het toernooi behaalden Teun en Thibault een TPR die ongeveer overkwam met hun Elo-rating. Gijs, Lars en Charles behaalden een TPR die vele honderden punten hoger was dan hun startrating. Dit alles geeft aan dat het team goed gepresteerd heeft.

Het SMB E team had zich al eerder overtuigend geplaatst voor de halve finale van het Nederlands Kampioenschap. Het SMB E team dat op 2 oktober te Hoogkerk ten strijde trok bestond uit: Mads de Boer, Max Cloosterman, Jemmi Germs, Kevin Liu en Andy Wang.

De eerste wedstrijd werd met 3-1 verloren tegen Magnus. Daarna werden twee bittere pillen geslikt tegen De Paardensprong en Philidor. Ook de laatste wedstrijd werd verloren (3-1). Max en Andy zorgden voor de punten aan SMB zijde. Jammer dat de finale buiten bereik bleek. Maar deze jonge ploeg heeft voor het eerst aan een dergelijk toernooi meegedaan en ervaring gekregen. Een zeer leerzaam toernooi.

Al met al een goede ervaring voor onze beide jonge teams. De dank van SMB gaat uit naar de teamleiders, Bram en Ton, en onze voortreffelijke ouders die het transport verzorgden en altijd bereid zijn ook overige hand- en spandiensten te verlenen.

Henny Goverde