home nieuws agenda interne competitie jeugd interactief over smb contact
nieuwsoverzicht 2023
nieuwsoverzicht 2022
nieuwsoverzicht 2021
nieuwsoverzicht 2020
nieuwsoverzicht 2019
nieuwsoverzicht 2018
nieuwsoverzicht 2017
nieuwsoverzicht 2016
nieuwsoverzicht 2015
nieuwsoverzicht 2014
nieuwsoverzicht 2013
nieuwsoverzicht 2012
nieuwsoverzicht 2011
nieuwsoverzicht 2010
nieuwsoverzicht 2009
nieuwsoverzicht 2008
nieuwsoverzicht 2007
nieuwsoverzicht 2006
nieuwsoverzicht 2005
nieuwsoverzicht 2004
nieuwsoverzicht 2003
nieuwsoverzicht 2002
nieuwsoverzicht 2001
nieuwsoverzicht 2000

SMB E kampioen OSBO en een fraaie zilveren plak voor SMB D

maandag 27 juni 2022
Op zaterdag 18 juni werd om het OSBO JCC-kampioenschap voor de D- en E-teams gespeeld. Tevens gold dit toernooi als kwalificatie voor de halve finales van het Nederlands Kampioenschap. Voor het D-toernooi waren er 2 plaatsen te verdienen voor de halve finales. Het team bestond uit; Charles Peelen, Andy Wang, David Apinyan en Florian Peters. Teamcaptain was Bram. Twee van onze spelers (David en Florian) hadden nog nooit aan een toernooi deelgenomen en Florian was zelfs ook nog een E-speler!

toernooistart hard aan het werk reserve Roef met de Belgische kampioene
onze zilveren spelers de kampioenen op weg naar huis

We hielden ons hart vast, althans ondergetekende. Maar de start was voortreffelijk. Na een 3-1 zege op Pallas en een overtuigende 4-0 overwinning op ASV 2, volgde een nipte overwinning 2½-1½ op Wageningen. Daarmee werden we zowaar koploper samen met ASA.

In de vierde ronde ontfutselde ASV 1 ons team een puntje, maar we konden nog steeds kampioen worden met 1 matchpunt achter ASA. In de laatste ronde tegen ASA moest gewonnen worden en als er verloren zou worden zouden we afhankelijk worden van wat ASV zou doen. Aan bord 1 van ASA kwamen we een "oude" tegen: ons oud-lid Cecilia Pereira (tegenwoordig kampioen van België).

We konden ook nog derde worden en dan was het gedaan en waren we niet gekwalificeerd voor de halve finale. Alle borden werden in de gaten gehouden en gaandeweg bleek dat ASV het zwaar had tegen Wageningen en dat een remise aan een van de borden voldoende was voor plaatsing. Andy zorgde daarvoor en liet het belang van het team voorgaan.

Zo eindigde het SMB D team op plaats 2 en nu op naar de halve finale. De persoonlijke resultaten waren voortreffelijk: Charles scoorde 4 uit 5, Andy 3½ punt, maar de grootste prestaties waren voor de debutanten David (3 punten) en Florian (1½ punt). Het D-team kan terugzien op een zeer geslaagd toernooi!

Met 4 deelnemers voor 4 plaatsen in de halve finale kon voor niemand het toernooi stuk. Ons team bestond uit: Max, Nic, Pijke en Avery met als teamcaptain Ton. Ook hier twee spelers zonder toernooi-ervaring. Vooraf was ik ervan overtuigd dat we met gemak kampioen zouden worden. Maar het werd nog zeer spannend.

En jawel in ronde 1 en in ronde 2 werd meteen met 4-0 gewonnen. Maar ai, in de derde ronde werd verloren van ASA. Daarna liet ASA twee keer een steekje liggen (tweemaal 2-2). Zo stonden ASA en SMB in de laatste ronde gezamenlijk aan kop met 8 matchpunten. Omdat SMB een grote voorsprong had in bordpunten was een gelijkspel voldoende. Daar namen onze spelers geen genoegen mee: ze wonnen gedecideerd met 3-1, waardoor het kampioenschap een feit was.

Scores van 6 uit 6 (Max), 5 uit 6 (Nic en David), en 4 uit 6 (Avery) onderstreepten de overmacht. Dus ook het E-team kan naar de halve finale. De jeugd-commissie is trots dat de 5 spelers die nog nooit voor een SMB-team waren uitgekomen zo'n uitstekend resultaat wisten te boeken. Dit prachtige resultaat is ook mede te danken aan de goede opleiding door de trainers Jacques, Bram, Jetse, Ton en Anne Haast.

Henny Goverde


wachtwoord vergeten?