nieuwsoverzicht 2001
nieuwsoverzicht 2000

SMB E OSBO kampioen, SMB D fraai 5e

maandag 26 juni 2023

Op 10 juni werd in Deventer door D- en E-teams in 7 ronden gespeeld om het OSBO-kampioenschap én voor plaatsen voor de halve finales van het Nederlands Kampioenschap. Het SMB E-team was al bij voorbaat beschouwd als een serieuze kandidaat voor het kampioenschap, maar dan moet het wel "even" waargemaakt worden. Het viertal Max Cloosterman, Pijke Kerckhaert, Mohammad Kharita en Roef Kerckhaert ging voortvarend van start met een 3-1 overwinning.

Naast nog een 3-1 en een 3,5-0,5 zege werd met 4 keer een 4-0 overwinning zeer duidelijk afstand genomen van alle tegenstanders. Met een totaalscore van 25,5 uit 28 partijen liet de ploeg van "captain" Ton Huybregts geen misverstand bestaan wat het sterkste team was en kregen de overige deelnemers geen kans. De gouden medailles en de beker konden mee naar Nijmegen.

Bij het SMB D-team maakten twee debutanten hun entree: Ryan Huggers en Giulia Sabatini. Beiden maakten een uitstekend debuut. Ryan werd zelfs topscorer met 4,5 uit 7 partijen, waar Giulia met 4 uit 7 ook een bovengemiddeld goed resultaat behaalde. Verder bestond het team uit Nic Buijs en Andy Wang, twee gelouterde "veteranen". Nic behaalde een goed resultaat aan bord 1: 4 uit 7. Andy had zijn dag niet. Hoewel hij vaak erg goed kwam te staan, gewonnen zelfs, speelden de zenuwen een te grote rol. Gaan we aan werken!

Na eerst een nederlaag tegen Wageningen (1-3) herpakte het team zich met een zege (3-1) op Schaakstad Apeldoorn 2. Ondanks wisselvallige resultaten bleef het SMB team tot op het laatst gegadigde voor een vrijplaats naar de halve finale. Maar in de laatste ronde tegen de latere kampioen Schaakstad 1 bleek dat Schaakstad een maatje te groot was. Zo eindigde SMB D op de 5e plek van de 11 deelnemende teams: een stevige middenmoter. Met 14 van de 28 bordpunten was dat ook een juiste plaats.

Conclusie: 1 kampioen en een 5e plaats. Al met al een mooi resultaat. Rest me nog Gorrit Smit en de Deventer Schaakvereniging te bedanken voro dit weer gesmeerd lopend toernooi.