nieuwsoverzicht 2001
nieuwsoverzicht 2000

Michel van Leeuwen wint Basque Chess toernooi

donderdag 20 juni 2024
Traditioneel wordt aan het einde van het schaakseizoen het Basque Chess toernooi gehouden, waarin je twee partijen tegelijk speelt tegen dezelfde tegenstander. Oorspronkelijk stond het toernooi voor volgende week gepland, maar vanwege het Europees Kampioenschap voetbal werd het toernooi een week vervroegd.

Helaas doen aan speciale avonden, zoals het rapid- en blitzkampioenschap, steeds minder leden mee. Het Basque Chess toernooi is geen uitzondering. Slechts zeven senioren en één jeugdlid deden mee. Gelukkig waren er nog drie gasten, waardoor het aantal deelnemers op 11 kwam. Aan het eerste Basque Chess toernooi in 2016 deden 20 leden mee en vijf jaar geleden waren er nog 22 deelnemers.

Ondanks het lage aantal deelnemers was het toch gezellig. Lange tijd stond Jetse Schoffelmeer aan kop, maar in de laatste ronde moest hij zijn meerdere erkennen in Michel van Leeuwen, die daarmee het toernooi won. Tweede werd Maarten Smit en Jetse werd uiteindelijk derde. Onze jeugdtalent Gijs Verbruggen werd gedeeld vierde. Hieronder vind je de complete eindstand.

Volgende week staan er nog twee belangrijke partijen op het programma. Maarten speelt tegen Jetse om de beker, terwijl Jeroen Timmermans tegen Jan Kersten speelt om promotie/degradatie. Anderen kunnen meedoen aan de laatste ronde van de Keizercompetitie. Het schaakseizoen wordt op 2 juli afgesloten met een thematoernooi.