Uit de koker 2

donderdag 6 september 2007
Ik kijk praktisch nooit in het 'Gastenboek', maar deze keer toevallig wel. Daar lees ik dat Gerard Eickmans de kokerbriefjes kennelijk niet zo maar weggooit. Eindeloos hergebruik? Ik zie het al voor me: straks moet ik mijn naam schrijven op de rug van ... noem ze op. Dan breng ik liever voortaan mijn eigen briefje mee.

Waarom dat gedoe met die briefjes? SMB is rijk aan IT-ers. Die moeten toch kunnen regelen dat we dinsdagsavonds na binnenkomst alleen maar even op de laptop onze eigen naam aanklikken? Dan hebben we helemaal geen interne competitieleider meer nodig. Alleen maar iemand die op de knop “GO” drukt. Je zult zien dat voor die functie nog wel leden te porren zijn.

En hoe moet het dan verder met die slim bedachte koker? Natuurlijk blijven gebruiken! De koker is het symbool van de interne competitie van dit verenigingsjaar. We zouden kunnen afspreken dat je alleen maar via de koker je naam op de laptop kunt aanklikken. Dus: hand in de koker, klik, hand er weer uit, en wachten op de indeling van de avond.

De indeling van de eerste avond bracht weinig verrassingen. Maar de eerste ranglijst des te meer. Ruben kreeg voor zijn zege op Bram 81 punten, Niels voor zijn overwinning op Gerard slechts 18 punten. Op de KNSB-site lees ik over het systeem Keizer: “Iemand die hoog staat is meer punten waard dan iemand die lager op de lijst staat”. Uit welke eeuw stamt dat systeem Keizer eigenlijk??

Conclusie: ik ben een vrij waardeloze figuur. En wat te denken van Bram? Ik dacht dat hij een aardig potje kon schaken, maar hij blijkt net zo waardeloos te zijn als ik, enkel omdat hij van Ruben heeft verloren.

Koker