Uit de koker 4

woensdag 12 september 2007
Pieter schiet er nog even bij in want de actualiteit eist alle aandacht op.

Het mooiste moment van de clubavond deze week was het voorlezen van de indeling door Jacques. Geweldig. Zo’n voorzitter hebben we nog nooit gehad! Aanleiding was … ja wat was eigenlijk de aanleiding? Na achten kronkelde er uit een klein groepje mensen rond de koker een lichte walm van paniek omhoog. Er was kennelijk iets fout gegaan. Zouden we ons allemaal opnieuw om de heilige koker moeten scharen en opnieuw een briefje met onze naam erin moeten deponeren? De spanning nam toe, maar de voorzitter kon toch na een kwartiertje de indeling gaan voorlezen. Om tijd te winnen? En mooi dat hij dat deed!!! Dat gaf mij onmiddellijk de ingeving het volgende voorstel te doen: wekelijks wordt een van de leden aangewezen om de indeling voor te lezen. Een daarvoor aan te stellen jury beoordeelt wie het mooiste kan voorlezen. De winnaar krijgt een replica van de koker als wisselprijs.

Het aardige van deze avond was verder dat er inderdaad leden kwamen opdagen die er de vorige week nog niet waren. Voor de statistiekfanaten: het waren er acht. Daartegenover hadden er zes een avondje vrij genomen om te herstellen van de inspanningen van de openingsavond. Er zijn drie spelers die met nu al twee remises de schijn op zich laden remisekampioen te willen worden. Ze zullen scherp in de gaten worden gehouden.

Let tenslotte maar niet te veel op de dubbele nullen onderaan de ranglijst. Daarover misschien later eens. Maar nu is eerst Pieter aan de beurt.

Koker